Ben je wel handig en denk je er aan om zelf een gietvloer aan te leggen? Dat kan zeker! Het zelf aanleggen van een gietvloer is goedkoper dan een gietvloer van een expert. Maar het zelf aanleggen van een gietvloer heeft ook enkele nadelen. In deze blog vertellen we je meer over de voor-en nadelen van het zelf aanbrengen van een gietvloer.

Een tijdrovende klus

Zelf een gietvloer aanleggen neemt wat tijd in beslag. Ten eerste zal je de juiste materialen in de juiste kleuren moeten bestellen. Daarna is het belangrijk dat je de ondergrond volledig glad en droog maakt. Grote scheuren zullen dichtgemaakt moeten worden en grove vloeren moeten eerst geschuurd worden. Het is erg belangrijk dat deze fase goed wordt uitgevoerd, want een gietvloer is dun en elke imperfectie van de ondergrond is te zien. Hierna volgt het mengen van de materialen en het aanbrengen van de verschillende lagen. Dit gebeurt met lange droogtijden. De droogtijd van de primer of de gietvloer laag staat beschreven op de verpakking. Maar hou er rekening mee dat je meerdere dagen bezig zult zijn.

zelf een gietvloer aanbrengen

Een secuur werkje

Het aanbrengen van een gietvloer moet secuur worden gedaan. Wanneer er te snel of te grof wordt gewerkt zal dat meteen te zien zijn in de gietvloer. Het is zeker mogelijk om als beginnende klusser een gietvloer aan te leggen. Maar wanneer je bang bent om een fout te maken dan is het beter om een specialist in te schakelen. Deze hebben jarenlange ervaring en zo ben je er zeker van dat jouw gietvloer er perfect uit zal zien. Want stel je voor dat je vlak voor het einde een fout maakt, dan is de hele gietvloer verpest. Dat zou zonde zijn!

Garantie

Wanneer de gietvloer door een specialist is aangelegd kan je vaak aanspraak maken op een garantie als er na een tijdje iets mis is met de gietvloer. Wanneer je zelf een gietvloer hebt aangelegd dan is er niemand die je hierop kan aanspreken en zal je zelf de gietvloer moeten repareren.

De kosten

Wanneer je ervoor kiest om een expert in te schakelen dan zullen de kosten hoger zijn dan wanneer je zelf een gietvloer aanlegt. Maar je bent wel verzekerd van een goede kwaliteit gietvloer die jarenlang mee zal gaan. Ook is er een garantie waarop je kunt terugvallen.

Conclusie

Wanneer je zeker wilt zijn van een gietvloer van goede kwaliteit en je tijd wilt besparen, dan is het beter om een expert in te schakelen om een gietvloer aan te leggen.

Bron afbeelding: Pinterest