UV gietvloer onderhoud

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

UV gietvloer onderhoud

Een UV gietvloer is zeer eenvoudig te onderhouden en wordt niet snel vies. De schoonmaakwerkzaamheden bestaan voornamelijk uit stofzuigen en dweilen. Vanwege het naadloze karakter van de UV gietvloer kan vuil zich niet gemakkelijk ophopen. Lees hier meer over UV gietvloer onderhoud:

UV gietvloer onderhoud: schoonmaakadvies

Het goed onderhouden van uw UV gietvloer heeft niet alleen een esthetische functie, maar verlengt ook de levensduur van uw gietvloer. Door één keer per week te stofzuigen of gebruik te maken van een Swiffer, maakt u uw UV gietvloer snel schoon. Voor het verwijderen van lichte vlekken op uw vloer, maakt u gebruik van een emmer met koud water en een dweil. Wij adviseren om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken. Schoonmaakmiddelen laten vaak kleverige resten achter die vuil aantrekken. Zo wordt uw vloer alleen maar viezer in plaats van schoner. Daarnaast kunnen agressieve schoonmaakmiddelen uw vloer blijvend aantasten.

Een grondige schoonmaakbeurt hoeft maar twee keer per jaar plaats te vinden. Maak hiervoor gebruik van een schrobmachine of een waterstofzuiger. Daarnaast kunt u na 5 jaar de toplaag van de UV gietvloer vervangen. Door dagelijks gebruik en slijtage kan de bovenste laag een versleten aanzicht krijgen. Vervang de toplaag om weer te genieten van een zo goed als nieuwe vloer.

Samenvattend:

  • 1 keer per week stofzuigen of gebruik maken van een Swiffer
  • 1 keer per week dweilen
  • Gebruik vooral geen schoonmaakmiddelen: koud water is voldoende om het vuil los te weken
  • 2 keer per jaar de UV gietvloer grondig reinigen met een schrobmachine
  • Na 5 jaar de toplaag vervangen

Voor vragen over het reinigen van uw UV gietvloer of het verwijderen van hardnekkige vlekken neemt u contact met ons op door een bericht te sturen via de contactpagina.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje

Vlekken verwijderen op een UV gietvloer

Het verwijderen van vlekken op een UV gietvloer gaat zeer gemakkelijk. Zorg ervoor dat u de vlek direct schoonmaakt met een vochtige doek. Zo voorkomt u dat de vlek opdroogt en moeilijker schoon te maken is. Een opgedroogde vlek kan het best worden verwijderd met een schrobdoek.

Hoe houd ik mijn UV gietvloer mooi?

Wij hebben enkele onderhoudstips voor u opgesteld om jarenlang plezier te hebben van uw UV gietvloer:

  • Schaf een deurmat aan

Een schone inloopmat voorkomt dat zand en ander vuil van buiten op uw vloer terechtkomt. Wanneer zand eenmaal op uw vloer ligt, werkt dit als schuurpapier en ontstaan er krasjes in uw UV gietvloer.

  • Direct vlekken verwijderen

Maak vlekken direct schoon en zorg ervoor dat ze niet opdrogen. Wanneer u heeft geknoeid met koffie, thee, wijn of sap is dit dus geen probleem: direct schoonmaken met een natte doek en de vlek verdwijnt.

  • Viltjes plaatsen onder meubelen

Om krassen op uw UV gietvloer te voorkomen, adviseren wij om viltjes te plaatsen onder uw meubels. Hetzelfde geldt voor andere zware objecten in uw woning.

  • Gebruik een onderkleed voor uw tapijt

Wanneer u een deel van uw kamer voorziet van een tapijt of vloerkleed, leg dan een ondertapijt zonder kleurstof onder het vloerkleed. Bepaalde vloerkleden bevatten tannine en dit kan afgeven op uw vloer wanneer het kleed wordt belopen.

Meer onderhoudsadvies voor uw UV gietvloer

Voor meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van uw UV gietvloer verwijzen wij u graag naar deze PDF bestanden: Schoonmaakadvies. Mocht u vraag hiermee niet beantwoord zijn dan kunt contact met ons opnemen.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje