Epoxy gietvloer onderhoud

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Epoxy gietvloer onderhoud en schoonmaakadvies

Een epoxy gietvloer is een onderhoudsarme vloer. De epoxy gietvloer is volledig naadloos, waardoor het schoonmaken en onderhouden een gemakkelijke taak is. Een epoxy gietvloer is bestand tegen water, koffie, wijn en andere vloeistoffen, mits u deze vlekken binnen 30 minuten schoonmaakt. Lees hier meer over Epoxy gietvloer onderhoud:

Epoxy gietvloer onderhoud: droge reiniging

Een epoxy gietvloer is één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren dankzij zijn gladde oppervlak en naadloze karakter. U kunt de gietvloer gemakkelijk schoonmaken met een stofzuiger. Gebruik wel een zachte borstel, zoals een parketborstel. Hiermee voorkomt u krassen op uw gietvloer. Een Swiffer is ook geschikt om vuil en stof te  verwijderen.

Vochtige reiniging epoxy gietvloer

Wanneer al het zichtbare vuil van de vloer is verwijderd, kunt u de vloer schoonmaken met behulp van een dweil. Gebruik schoon, koud water voor het beste resultaat. Let er wel op dat u het water tussentijds ververst. Het is niet nodig om zeep of een ander schoonmaakmiddel te gebruiken. Een agressief schoonmaakmiddelen als chloor kan de gietvloer beschadigen.

Wanneer er hardnekkige vlekken op uw gietvloer zitten, adviseren wij om geen schuursponsje te gebruiken. Hierdoor kunnen er vale plekken ontstaan op uw vloer. Voor meer informatie over het verwijderen van hardnekkige vlekken neemt u contact met ons op via 020 333 12 65.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje

Voorkom krassen op uw epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is gevoeliger voor krassen dan een PU gietvloer. Zorg daarom voor een goede inloopmat om zand, vuil en steentjes buiten de deur te houden. Daarnaast adviseren wij om viltjes te plaatsen onder zware meubelen, zoals uw bankstel, stoelen en tafels. Zo komen ze niet in aanraking met de vloer en voorkomt u krassen en andere beschadigingen.

Tips om uw epoxy gietvloer netjes te houden:

  • Niet schuiven met meubels

Door het schuiven van zware meubelen bestaat de kans dat de toplaag van uw epoxy gietvloer beschadigt. Wees daarom extra voorzichtig of schakel vakmensen in.

  • Gebruik viltjes

Plaats viltjes onder alle objecten die uw vloer belasten. Op deze manier blijft de toplaag van uw gietvloer in goede staat en voorkomt u krasjes en andere beschadigingen.

  • Geen schoonmaakmiddelen gebruiken

Schoonmaakmiddelen maken een epoxy gietvloer vet of laten kleverige resten achter op de vloer. Het gevolg hiervan is dat uw vloer achteraf een stuk viezer is. Schoon, koud water is voldoende om uw epoxy gietvloer schoon te maken én schoon te houden.

Epoxy gietvloer duurzaam reinigen

Een epoxy gietvloer is een duurzame vloer met een zeer lange levensduur. De toplaag van de gietvloer is wel onderhevig aan slijtage. Omdat een gietvloer uit verschillende lagen bestaat, kunt u gemakkelijk de toplaag van de epoxy gietvloer laten vervangen. Meestal hoeft dit pas na zo’n 5 jaar.

Mocht u zijn uitgekeken op de kleur van uw vloer, dan kunt u ook de toplaag vervangen door een andere kleur. Zo geeft u uw woning of bedrijfspand een nieuwe uitstraling.

Onderhoudsadvies epoxy gietvloer

Lukt het u niet om uw vloer schoon te maken of heeft u last van hardnekkige vlekken die niet uit uw vloer gaan? Neem dan contact met ons op via 020 333 12 65 of stuur een e-mail via het mailadres op onze contactpagina.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje