Soorten gietvloeren uitgelegd

Een gietvloer kan worden aangelegd in woningen en in bedrijfspanden. Iedere gietvloer is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur (25+ jaar). Maar welke gietvloer is geschikt voor uw woning of bedrijfspand? Hieronder vertellen we u meer over de verschillende soorten gietvloeren en hun specifieke eigenschappen.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een zeer sterke kunststof vloer. De gietvloer is vloeistofdicht en bestand tegen chemicaliën. Daarom werd de epoxy gietvloer voorheen vooral toegepast in industriële ruimten. Inmiddels wordt de gietvloer vanwege de onderhoudsvriendelijkheid ook vaak in woonhuizen aangelegd. Een epoxy gietvloer is naadloos, slijtvast en leverbaar in alle kleuren. Lees hier meer over de epoxy gietvloer.

Polyurethaan gietvloer (PU gietvloer)

In bedrijfspanden wordt de polyurethaan gietvloer, ook wel PU gietvloer genoemd, al jarenlang toegepast. In woonhuizen is de PU gietvloer echter pas sinds enkele jaren populair. De vloer wordt net als andere gietvloeren naadloos gelegd en is verkrijgbaar in honderden kleuren. Daardoor kunt u de gietvloer volledig aanpassen aan uw eigen interieur. Een PU gietvloer voelt altijd aangenaam warm en is bovendien te combineren met vloerverwarming voor extra comfort. Lees hier meer over de PU gietvloer, zoals het integreren van een afbeelding of tekst in de gietvloer.

UV gietvloer

De meest bijzondere eigenschap van de UV gietvloer is zijn uv-bestendigheid. Zonlicht heeft geen invloed op de laklaag of een ander onderdeel van de gietvloer en zal dus niet verkleuren. Uiteraard is de UV gietvloer naadloos, warmte geleidend en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is de UV gietvloer water- en vloeistofdicht, waardoor hij ook geschikt is voor toepassing in bedrijfspanden. Meer informatie over de UV gietvloer vindt u hier.

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is helemaal van deze tijd: een robuuste uitstraling en passend in een industrieel interieur, zowel zakelijk als particulier. De beton gietvloer is slijtvast, wordt naadloos gelegd en heeft een lange levensduur (25+ jaar). Lees meer over het onderhoud van de beton gietvloer en de opbouw van de prijs.

Woonbeton

Woonbeton is de vijfde en laatste soort gietvloer en wordt gemaakt van een combinatie van cement en polyurethaan. Dankzij deze mix ontstaat een vloer met de uitstraling van beton, maar het comfort van een gietvloer. Woonbeton is leverbaar in maar liefst meer dan duizend kleuren en is net als andere gietvloeren enorm onderhoudsvriendelijk. Lees verder voor de andere praktische voordelen van woonbeton.

Welke gietvloer past bij mij?

Wilt u advies over welke soort gietvloer het beste in uw woning of bedrijfspand past? Neem dan contact met ons op, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden. We voorzien u graag van passend advies over woonbeton, een PU gietvloer of een van onze andere onderhoudsvriendelijke gietvloeren.