PU gietvloer

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

PU gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is een vloertype dat steeds populairder wordt in woonhuizen. Dit komt door de onderhoudsvriendelijke eigenschappen en het strakke uiterlijk van de vloer. Een PU gietvloer wordt naadloos gelegd, is leverbaar in honderden kleuren en kan voorzien worden van diverse afwerkingen. De kunststof vloerafwerking is uv-bestendig en 100% vloeistofdicht. Bedrijven kennen de voordelen van een PU gietvloer al jaren, maar particulieren ontdekken de voordelen van een polyurethaan gietvloer pas de laatste jaren.

Voordelen PU gietvloer

Een polyurethaan gietvloer kent vele voordelen. De PU gietvloer is bijvoorbeeld soepel en elastisch, maar ook onderhoudsarm. Doordat een gietvloer geen naden heeft, kan er namelijk geen vuil achterblijven in de voegen.

Overige voordelen van een polyurethaan gietvloer:

Beschikbaar in honderden kleuren
  • Een PU gietvloer is leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Zo vindt u altijd de juiste kleur die bij uw interieur past.
Een PU gietvloer voelt warm aan
  • Een PU gietvloer voelt van nature heerlijk warm en zacht aan. Daarnaast is een gietvloer van polyurethaan ook geschikt om vloerverwarming in te bouwen; hiermee bent u het hele jaar door verzekerd van warme voeten.
Aanvullende opties PU gietvloer
  • Het is mogelijk om een afbeelding of persoonlijke tekst in de PU gietvloer te integreren. Particulieren kunnen op deze manier een kinderkamer opleuken of hun woonkamer een unieke uitstraling geven. Voor bedrijven is dit ook zeer interessant: u kunt gemakkelijk uw bedrijfslogo of tekst laten verwerken in uw nieuwe vloer.

Onderhoudsvriendelijk

  • Een polyurethaan gietvloer is één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren. Een PU gietvloer wordt naadloos gelegd, waardoor vuil geen kans krijgt om zich te hechten. Daarnaast is de gietvloer vloeistofdicht, zodat vocht niet in de vloer trek. Wanneer u heeft geknoeid, hoeft u alleen het oppervlak schoon te maken om uw vloer weer te laten stralen. Meer informatie over het onderhoud van een gietvloer bekijkt u op onze onderhoudspagina.

Geluiddempend

  • Door de geluiddemping van de PU gietvloer zullen uw buren geen last hebben van contactgeluid of lawaai wanneer u een feestje heeft. Ook kunt u de muziek wat harder zetten in de avond zonder dat omwonenden daar last van hebben.

PU gietvloer prijs

De prijs van een polyurethaan gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan:

  • De staat van de huidige ondergrond
  • De grootte van het oppervlak
  • Extra opties
  • Specifieke afwerkingen

Wanneer uw huidige vloer veel oneffenheden vertoont, dienen we de vloer eerst te egaliseren voordat we de PU gietvloer kunnen gieten. Het voorwerk nemen wij mee in de berekening van de gietvloer prijs. Daarnaast kunt u kiezen voor extra opties zoals vloerverwarming, extra lagen vloercoating of een bedrijfslogo in de vloer. Omdat een PU gietvloer altijd maatwerk is, verschilt de prijs per situatie.

Voor meer informatie over de PU gietvloer prijs bekijkt u onze prijzenpagina of neemt u contact met ons op via 020 333 12 65. U vult het offerteformulier in om direct een offerte aan te vragen. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een offerte van ons.

 

Afwerking polyurethaan gietvloer

Een gietvloer wordt naadloos afgewerkt en is zeer duurzaam. Door de vloerafwerking kent de kleurlaag van een polyurethaan gietvloer unieke eigenschappen. De vloer is niet vatbaar voor uv-straling en is daarom niet onderhevig aan verkleuring. Hierdoor bent u verzekerd van een vloer waar u zeker 25 tot 30 jaar plezier van zult beleven.

Toepassing PU gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is geschikt voor particulieren én bedrijven. Door het onderhoudsvriendelijke karakter is de vloer geschikt voor woonhuizen, ziekenhuizen, bedrijfspanden, showrooms en werkplaatsen. U kunt de vloer volledig afstemmen op uw interieur: een PU gietvloer is beschikbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Ook is het mogelijk om een eigen design in de vloer te verwerken. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden van de toplaag.

Aanleg van een PU gietvloer

Wanneer u een gietvloer bij ons bestelt, leggen wij deze ook voor u aan. In het onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe wij de polyurethaan gietvloer bij u aanbrengen.

1.      De ondergrond egaliseren

Voordat wij de PU gietvloer kunnen leggen, dient de ondergrond geëgaliseerd te worden. Onze vakmensen zorgen ervoor dat eventuele beschadigingen worden gerepareerd en dat de vloer uiteindelijk stof- en vetvrij is.

2.      Hechtingslaag aanbrengen

Wij brengen een hechtingslaag aan om de vloer te verstevigen. Hierdoor hecht de vloer uiteindelijk beter.

3.      Schraplaag

Na de hechtingslaag brengen we de schraplaag aan. Deze geeft de gietvloer elastische eigenschappen. De dikte van de schraplaag is afhankelijk van de ruwheid van de vloer. De vloer dient na het aanbrengen van deze laag minimaal 18 uur te drogen.

4.      Gietlaag

Wanneer de schraplaag is opgedroogd, kan de gietvloer worden gegoten. We beginnen bij de randen en werken vervolgens naar binnen toe. De vloer wordt op ambachtelijke wijze gelegd door onze vakmensen, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

5.      Aflaklaag

Tot slot brengen we de aflaklaag aan. Deze beschermt uw PU gietvloer en zorgt voor de prachtige uitstraling van uw vloer.

Offerte aanvragen PU gietvloer

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een polyurethaan gietvloer in uw woning of bedrijfspand. Nadat u het offerteformulier heeft ingevuld, ontvangt u binnen 5 werkdagen een voorstel op maat.

Heeft u nog vragen over een PU gietvloer of wilt u de gietvloer eerst zien voordat u de offerte aanvraagt? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Amsterdam. Wij vertellen u graag meer over onze vloersystemen en geven u persoonlijk advies. Neem contact met ons op via 020 333 12 65 of door een bericht te sturen via de contactpagina.