PU gietvloer onderhoud

PU gietvloer onderhoud is zeer gemakkelijk. Voor het schoonmaken van een polyurethaan gietvloer hoeft u de vloer alleen maar te stofzuigen en te dweilen. Doordat een PU gietvloer naadloos wordt gelegd, kan het vuil zich niet tussen de voegen ophopen. Er zijn namelijk geen voegen of naden.

Polyurethaan gietvloer schoonmaken

Voor het verwijderen van zichtbaar vuil en stof gebruikt u een stofzuiger. Eén keer per week stofzuigen is voldoende om uw vloer netjes te houden. Wij adviseren om gebruik te maken van een parketborstel, zodat de harde kop van de stofzuiger de vloer niet kan beschadigen.

  • 1 keer per week stofzuigen: gebruik hiervoor wel een parketborstel, zodat de toplaag van de vloer beschermd blijft.

U kunt de vloer ook dweilen. Gebruik hiervoor uitsluitend koud water en geen schoonmaakmiddel. Schoonmaakmiddelen kunnen ervoor zorgen dat de toplaag van de PU gietvloer beschadigt. U zult merken dat het niet nodig is om hard te boenen: door te dweilen laat het vuil direct los en is uw gietvloer in een handomdraai schoon.

  • 1 keer per week de PU gietvloer dweilen met koud water.

Daarnaast is het raadzaam om de vloer 2 keer per jaar goed schoon te maken met een waterstofzuiger of schrobmachine. Let hierbij wel goed op dat uitstekende voorwerpen de vloer niet kunnen raken; deze kunnen de topcoating beschadigen.

Hardnekkige vlekken op gietvloer schoonmaken

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken en strepen gebruikt u een natte doek of dweil. Omdat een PU gietvloer water- en vloeistofdicht is, kan het vocht niet in de vloer trekken. U hoeft daarom alleen het oppervlak schoon te maken. U kunt tevens het schoonmaakadvies van de fabrikant raadplegen.

Lange termijn onderhoud polyurethaan gietvloer

Wanneer u kiest voor een PU gietvloer, dan kiest u voor jarenlang plezier. Echter, een polyurethaan gietvloer kan door de jaren heen slijten door intensief gebruik. Mocht u last hebben van een zwaar vervuilde vloer of slijtageplekken, neem dan contact met ons op via  020 333 12 65 of via de contactpagina.

Onderhoudstips PU  gietvloer

Een PU gietvloer gaat zeer lang mee. Om te zorgen dat u lang plezier zult beleven aan uw gietvloer hebben wij enkele tips voor u verzameld.

Gebruik een deurmat: een deurmat voorkomt dat zand, vuil en steentjes binnen worden gelopen. Het effect van zand op uw gietvloer is vergelijkbaar met schuurpapier. Voorkom dit door bij de voordeur en tuindeur een inloopmat te plaatsen. Vergeet niet om uw voeten te vegen.

Geen schoonmaakmiddel: wanneer er vlekken op uw gietvloer zitten, dan gebruikt u enkel koud water om dit schoon te maken. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zorgt ervoor dat uw vloer beschadigt.

Gebruik viltjes: door viltjes onder uw meubelen te plaatsen, komt de vloer niet direct in aanraking met deze zware voorwerpen. Hierdoor wordt de gietvloer minder belast en blijft hij langer mooi.

Topcoating vervangen: na ongeveer 5 jaar is het tijd om de toplaag van uw gietvloer te vervangen. Zo ziet uw vloer er weer als nieuw uit. Ook als u een nieuwe kleur vloer wilt, is het vervangen van de toplaag een uitstekende keuze.

Gietvloer reinigen met middelen

Waarschijnlijk kiest u bij uw schoonmaakmiddelen ook voor de heerlijke geur die de zeep achterlaat. En we geven u groot gelijk. Er is niets heerlijker dan een net schoongemaakt huis, waar het ruikt naar verse citrus of schone was. Zoals we al aangaven hoeft u geen gebruik meer te maken van schoonmaakmiddelen. Indien u dit toch wenst te doen, dan kunt u kiezen voor speciale schoonmaakmiddelen die specifiek voor gietvloeren zijn ontwikkeld. Met deze middelen weet u zeker dat u uw mooie gietvloer niet beschadigt.

Meer schoonmaakadvies

Voor meer informatie over het onderhouden van uw PU gietvloer of het schoonmaken van hardnekkige vlekken neemt u contact met ons op via 020 333 12 65 of via de contactpagina.