Een gietvloer is een veelzijdige vloer die bij elke ruimte in een woonhuis past. Zo ook in de keuken. Hier komt de  gietvloer goed tot zijn recht want een gietvloer is vochtbestendig en makkelijk schoon te maken. Ook blijft er niet makkelijk vuil achter in de vloer. Daarnaast staat een strakke gietvloer ook erg mooi in een keuken. Doe in deze blog inspiratie op voor een gietvloer in de keuken.

gietvloer in de keuken

Een spiegeleffect

In deze prachtige moderne keuken is een spiegeleffect gecreëerd samen met het terras buiten. Zo wordt de ruimte nog groter. De strakke gietvloer zorgt voor een mooi geheel en brengt rust aan in de ruimte. Het wit en het grijs zijn koel en sober. Maar de kleurrijke stoelen maken het iets speelser.

Een industriële keuken

Dit is een mooie keuken in de hippe industriële stijl. De grijze gietvloer staat hier prachtig bij, want het doet denken aan beton. Het onbewerkte hout, de gietvloer en de strakke keukenmeubels zijn een mooi contrast. De ruimte ziet er luxueus maar toch ook sober uit.

De meisjesdroom

Deze keuken is de droom van elke keukenprinses. De zacht blauwe gietvloer ziet er lieflijk uit in combinatie met de landelijke keukenkastjes. De crèmekleur en de kleur van de gietvloer passen erg mooi bij elkaar. Maar deze koele kleur blauw past ook goed bij een andere stijl. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor strakke witte designmeubels, dan zal de keuken er koeler en stoerder uitzien.

Scandinavisch design

In deze mooie Scandinavische keuken is gekozen voor een gietvloer in een donkere kleur grijs. De lichte keukenmeubels steken hier goed bij af. De okergele details vallen meteen op en zorgen voor een speels effect. De gietvloer loop hier door tot in de woonkamer. Hierdoor wordt de benedenwoning een mooi geheel. Tip: De kosten per vierkante meter gietvloer gaan omlaag bij een groter oppervlakte. Nog reden om de gehele benedenwoning te voorzien van een gietvloer!

Een moderne keuken

We zagen het al op andere foto’s, wit, licht hout en een grijze gietvloer staan erg mooi bij elkaar. In deze keuken is voor een betonnen keukenblad gekozen die erg mooi staat bij de grijze gietvloer. De decoraties zijn speels en daardoor is deze keuken gezellig en wat minder serieus.

Bron afbeelding 1: Pinterest
Bron afbeelding 2: Pinterest
Bron afbeelding 3: Pinterest
Bron afbeelding 4: Pinterest
Bron afbeelding 5: Pinterest