Beton gietvloer onderhoud

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Beton gietvloer onderhoud

Een beton gietvloer is een onderhoudsvriendelijk vloersysteem. Door het aanschaffen van een beton gietvloer bespaart u veel tijd bij het schoonmaken en onderhouden van uw vloer. Wanneer u heeft geknoeid, kunt u de vloer eenvoudig reinigen met een natte doek. Door de vloeistofdichte eigenschappen kan vocht niet in de vloer trekken. We vertellen je graag meer over beton gietvloer onderhoud:

Schoonmaakadvies beton gietvloer

Het beste reinigingsmiddel voor een betonnen gietvloer is koud water. Dankzij het onderhoudsvriendelijke karakter is de gietvloer weer schoon en fris in een handomdraai. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen: deze kunnen de vloer aantasten én laten resten achter op de vloer. Voor al het zichtbare vuil kunt u het best gebruikmaken van een zachte bezem, stofzuiger of Swiffer.

Reinigingsadvies beton gietvloer:

  • Wekelijkse reiniging: stofzuigen met een parketborstel en dweilen met koud water.
  • Halfjaarlijkse reiniging: de vloer schrobben met een schrobmachine of waterstofzuiger.

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken of kringen kunt u contact met ons opnemen via 020 333 12 65. Wij adviseren om niet zelf de vlek weg te schuren of te poetsen; hiermee kunt u de vloer blijvend beschadigen. Onze experts helpen u graag verder.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje

Knoeien op een beton gietvloer

Knoeien op een beton gietvloer is geen enkel probleem. Het maakt niet uit of u drinken of eten morst op de grond, zolang u het maar direct schoonmaakt met een vochtige doek. Door de vloeistofdichtheid van de beton gietvloer kunnen vloeistoffen niet in de vloer trekken. Wel kunnen er kringen ontstaan als u het eten of drinken te lang laat liggen.

Krassen voorkomen op een beton gietvloer

Een beton gietvloer is een zeer stevige vloer, maar toch kunnen er krassen ontstaan in de toplaag van de vloer. Voorkom daarom dat scherpe voorwerpen in contact komen met de vloer.

Tips voor een krasvrije beton gietvloer

  • Speelgoed

Kinderen kunnen gerust spelen op een beton gietvloer. Doordat een betonnen gietvloer zeer sterk is, ontstaan er niet snel krassen en deuken in een gietvloer. Let alleen wel op met voorwerpen als pennen en metalen speelgoedauto’s: wanneer dit speelgoed over de vloer schuurt ontstaan er krassen.

  • Inloopmat

Plaats een deurmat bij uw voor- en achterdeur. Door uw voeten goed te vegen voordat u uw woning betreedt, houdt u vuil, steentjes en zand buiten de deur. Zand en steentjes onder uw schoenen zorgen ervoor dat er krassen ontstaan waar vuil zich in kan nestelen. Uw vloer is dan niet alleen minder mooi, maar ook gevoeliger voor viezigheid. Met een goede inloopmat voorkomt u dit probleem en geniet u nog lang van uw beton gietvloer.

  • Viltjes

Door het plaatsen van viltjes beschermt u uw vloer tegen krassen van zware objecten. Door het verschuiven van uw bank of tafel ontstaan er al snel kleine krasjes. Met viltjes onder uw meubels blijft uw vloer in goede staat.

Beton gietvloer onderhoud op lange termijn

Wij adviseren om na ongeveer 5 jaar een nieuwe toplaag aan te brengen op de betonnen gietvloer. Een beton gietvloer die veel wordt gebruikt, zoals bij een groot gezin met kinderen en huisdieren of in een drukke winkel, is eerder aan vervanging toe dan een gietvloer die minder wordt belast. In sommige gevallen kan het zijn dat de topcoating pas na 10 jaar vervangen hoeft te worden.

Meer onderhoudsadvies beton gietvloer

Voor meer informatie over het onderhouden van uw betonnen gietvloer neemt u contact met ons op via 020 333 12 65. Onze klantenservice is dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje