Gietvloer onderhoud

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Een gietvloer is een zeer onderhoudsvriendelijke vloer. Het onderhouden van een gietvloer is vrij gemakkelijk, doordat een gietvloer naadloos wordt gelegd. Vuil krijgt daarom geen kans om zich te hechten of op te hopen tussen de voegen. Lees hier meer over Gietvloer onderhoud.

Gietvloer onderhoud: schoonmaakadvies

Stofzuigen en dweilen is voldoende om jarenlang te genieten van uw gietvloer. Gebruik absoluut geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of ammoniak. Deze schoonmaakmiddelen kunnen de toplaag van de vloer beschadigen.

  • Eén keer per week stofzuigen
  • Eén keer per week dweilen met koud water
  • Twee keer per jaar schrobben met een waterstofzuiger

Na 5 jaar kunt u de toplaag van de vloer vervangen en de gietvloer voorzien van een nieuwe toplaag.

Gietvloer droog schoonmaken

Voor het verwijderen van kruimels en stof kunt u het best gebruikmaken van een stofzuiger, microvezeldoekje of Swiffer. Deze producten beschadigen uw vloer niet en nemen vuil direct op.

Gietvloer nat reinigen

Om uw gietvloer nat te reinigen gebruikt u uitsluitend een mop met koud water. Het vuil laat direct los en uw vloer is in een handomdraai weer mooi schoon. Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig.

Geknoeid op een gietvloer: wat nu?

Een gietvloer is vloeistofdicht. Wanneer u heeft geknoeid met koffie, thee of sap zal het drinken dus niet in de vloer trekken. Wel kan er een vlek ontstaan. U voorkomt dat er een vlek achterblijft op uw vloer door de plek waar u heeft geknoeid direct schoon te maken.

Topcoating gietvloer

Van een gietvloer beleeft u jarenlang plezier, mits u de vloer goed onderhoudt. Wel kan het zijn dat u na 5 jaar de toplaag dient te vervangen. Dit kan verschillende redenen hebben:

  • U bent uitgekeken op de huidige kleur van uw gietvloer

Door het vervangen van de topcoating voelt het alsof u weer een geheel nieuwe gietvloer heeft.

  • U heeft een huishouden met kleine kinderen en huisdieren

Doordat meerdere mensen gebruik maken van de vloer, wordt de gietvloer meer belast. Om weer te kunnen genieten van een mooie gietvloer is het van belang om de topcoating na ongeveer 5 jaar te vervangen.

Hoe houd ik mijn gietvloer schoon?

Een gietvloer heeft een duurzaam karakter. Wij hebben enkele tips voor u op een rij gezet om uw gietvloer lang mooi te houden.

Maak een vlek of veeg direct schoon

Wanneer er een schoenstreep of ander vuil op uw vloer zit, adviseren wij om dit direct schoon te maken. Zo voorkomt u dat er krassen ontstaan of dat het vuil in de vloer trekt.

Verschuif geen meubels over de gietvloer

Om te voorkomen dat uw vloer beschadigt, is het raadzaam om meubels of andere zware voorwerpen op te tillen wanneer u deze verplaatst. Bij het schuiven van meubels kunnen er krassen ontstaan op uw gietvloer.

Schaf deurmatten en viltjes aan

Zorg voor een goede inloopmat, zodat zand, steentjes en vuil van buiten niet in aanraking komen met uw gietvloer. Het plaatsen van viltjes onder uw stoelen en banken voorkomt dat er krassen ontstaan op uw gietvloer.

Gebruik een zeepvrij schoonmaakmiddel

Het reinigen van uw gietvloer doet u met een reinigingsmiddel zonder zeep. Zeephoudende producten hebben juist een averechts effect op een gietvloer, waardoor uw vloer zal plakken nadat u deze heeft schoongemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderhouden van uw gietvloer of het schoonmaken van een zwaar vervuilde gietvloer, neemt u contact met ons op via 020 333 12 65 of stuurt u een e-mail via de contactpagina.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje