Wat is een gietvloer?

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wat is een gietvloer? Een gietvloer is een kunststofvloer die naadloos wordt gegoten. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in twee soorten materiaal: polyurethaan (PU) en epoxy. De vloeren zijn leverbaar in alle Sikkens- en RAL-kleuren. Op deze pagina wordt uitgelegd wat een gietvloer is en wat de belangrijkste eigenschappen zijn van een gietvloer.

Een gietvloer dankt zijn naam aan de manier waarop de vloer wordt gelegd. Het gieten van de vloer gebeurt door het aanbrengen van verschillende lagen. Op basis van de ondergrond en het gewenste effect wordt bepaald hoeveel lagen er nodig zijn.

Wat is een gietvloer?

PU gietvloer

Een PU gietvloer, ook wel polyurethaan genoemd, is een gietvloer met elastische eigenschappen. Polyurethaan gietvloeren worden voornamelijk toegepast in gymzalen, woningen, ziekenhuizen, kantoren en andere openbare ruimtes.

Een PU gietvloer wordt gekenmerkt door enkele unieke eigenschappen:

 • Water- en vloeistofdicht
 • Naadloos
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Geschikt om vloerverwarming te integreren
 • Bestand tegen uv-straling

Wat is een gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer kan worden gegoten over vrijwel elke ondergrond of bestaande vloer. Door het sterkte en taaie karakter van de gietvloer ervaart u jarenlang plezier van uw vloer. Daarnaast voelt een PU gietvloer heerlijk zacht, warm en elastisch aan. Voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt is een gietvloer de oplossing, omdat huisstofmijt zich niet kan nestelen in de gietvloer zult u hier geen last van krijgen.

Epoxy gietvloer

Wat is een gietvloer van epoxy hars? Een epoxy gietvloer wordt veelal gebruikt voor werkplaatsen, showrooms en ziekenhuizen. Door de waterdichtheid en bestendigheid tegen chemische middelen is een epoxy gietvloer zeer geschikt voor industriële bedrijven. Vergeleken met een PU gietvloer heeft een epoxy gietvloer een sprankelende uitstraling.

Andere eigenschappen van een epoxy gietvloer zijn:

 • Verkrijgbaar in alle Sikkens- en RAL-kleuren
 • Geschikt voor zware chemische belasting
 • Toepasbaar op elke ondergrond
 • Zeer sterk
 • Naadloos
 • Vloeistofdicht

Polyurethaan of een epoxy gietvloer?

In vergelijking met een polyurethaan gietvloer is een epoxy gietvloer kwetsbaarder voor krassen en uv-straling. Wanneer u een gietvloer kiest voor uw woning, adviseren wij een PU gietvloer te laten plaatsen. Bent u op zoek naar een vloer waarop gewerkt wordt, dan is een epoxy vloer geschikter. Doordat een epoxy gietvloer voldoet aan de HACCP- en PBV-eisen wordt een epoxy gietvloer veelal gekozen door bedrijven.

Interessante informatie over gietvloeren

PU gietvloer Epoxy gietvloer UV gietvloer Beton gietvloer
Lees hier meer over PU gietvloeren Lees hier meer over epoxy gietvloeren Lees hier meer over UV gietvloeren Lees hier meer over beton gietvloeren

Meer informatie over gietvloeren

Voor meer informatie over gietvloeren neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 020 333 12 65 of via de contactpagina.

CONTACT