Veelgestelde vragen epoxy gietvloer

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

We krijgen regelmatig vragen over de verschillen tussen de diverse gietvloeren. Daarom zetten we voor u de veelgestelde vragen epoxy gietvloer op een rij. Mocht uw vraag er niet tussen staan, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via 020 333 1265 of via het contactformulier.

Veelgestelde vragen epoxy gietvloer

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer wordt gemaakt van de harde kunststof epoxy. Dit materiaal is zeer sterk en zorgt onder andere voor slijtvastheid en vochtdichtheid van de vloer. Een epoxy gietvloer is een van de stevigste en veiligste gietvloeren. De vloer is bestand tegen zware (machinale) belasting en chemicaliën, waardoor deze uitermate geschikt is voor industriële omgevingen zoals fabriekshallen, bedrijfspanden en garages.

Wat zijn de voordelen van een epoxy gietvloer?

De grootste voordelen van de epoxy gietvloer zijn de stevigheid en zware belastbaarheid. Daarnaast zal de vloer ondanks intensief gebruik niet snel slijten. Door het naadloze karakter is een epoxy gietvloer gemakkelijk te onderhouden.

Welke kleur heeft een epoxy gietvloer?

Iedere gietvloer maken we op maat, dus er is geen standaardkleur waarin de vloer wordt geleverd. Het kunststof waarmee de gietvloer wordt gemaakt is leverbaar in alle RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren, dus u heeft een uitgebreide keuze.

Hoelang duurt het om een epoxy gietvloer te leggen?

Het leggen van een epoxy gietvloer duurt enkele dagen. Dit komt omdat de vloer uit meerdere lagen bestaat die tussendoor moeten drogen. Lees hier hoe wij een epoxy gietvloer aanleggen. De vloer is snel na het leggen al te belasten.

Kun je een epoxy gietvloer combineren met vloerverwarming?

Vloerverwarming is niet mogelijk met een epoxy gietvloer. Epoxy kan de warmte in de vloer niet voldoende verdragen, waardoor er tijdens het verwarmen en afkoelen scheuren in de vloer kunnen ontstaan.

Heeft een epoxy gietvloer onderhoud nodig?

Er is weinig onderhoud nodig aan de epoxy gietvloer. De vloer is stofvrij en vochtbestendig. Koffie- en wijnvlekken verwijdert u gemakkelijk binnen een half uur met een microvezeldoek. Schoonmaken van de vloer kost weinig tijd doordat de vloer volledig naadloos is.

Is een epoxy gietvloer geschikt voor iedere toepassing?

De epoxy gietvloer is vooral geschikt in industriële omgevingen, waar een zware belastbaarheid van de vloer noodzakelijk is. Denk aan fabrieken met grote en zware machines of garages. Maar ook bij gezinnen met kleine kinderen en/of huisdieren wordt de epoxy gietvloer steeds populairder.

Wat kost een epoxy gietvloer?

De prijs van de epoxy gietvloer wordt per m2 berekend. De kosten zijn onder andere afhankelijk van het aantal lagen, de benodigde voorbehandeling van de ondervloer en uw aanvullende wensen.

Zit er verschil tussen een epoxy gietvloer en een vloercoating?

Hoewel epoxy gietvloeren en een vloercoating erg op elkaar lijken, zijn er zeker verschillen. Het grootste verschil tussen beide vloeren is de dikte. Een epoxy is de meeste stevige gietvloer. Dit komt doordat de gietvloer minimaal drie keer zo dik is als een vloercoating.

Waarin verschillen een epoxy gietvloer en een PU gietvloer van elkaar?

In tegenstelling tot het harde karakter van de epoxy gietvloer wordt de PU gietvloer gekenmerkt als zacht en flexibel. Een epoxy gietvloer wordt vooral in belastbare, industriële ruimtes gebruikt, de PU gietvloer is geschikt voor iedere toepassing.

Uit welke gietvloersoorten kan ik kiezen?

Naast een epoxy gietvloer kunt u bij Gietvloer.net kiezen voor een gietvloer, PU gietvloer, UV gietvloer, beton gietvloer of woonbeton.

Neem contact op

Neem contact op via 020 333 1265 voor meer informatie over de epoxy gietvloer of andere gietvloeren of vraag vrijblijvend een offerte aan.