Epoxy Gietvloer

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Epoxy Gietvloer

Een epoxy gietvloer is een zeer sterke en slijtvaste kunststofvloer. Een epoxy gietvloer is vloeistofdicht én bestand tegen chemicaliën, waardoor de gietvloeren vroeger voornamelijk werden toegepast in industriële ruimten. Door het onderhoudsvriendelijke karakter van de vloer kiezen ook steeds meer particulieren voor een epoxy vloerafwerking.

Voordelen epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer heeft verschillende voordelige eigenschappen voor particulieren en bedrijven. De belangrijkste voordelen van een epoxy gietvloer vindt u hieronder.

Een epoxy gietvloer wordt naadloos gelegd

Omdat een epoxy gietvloer geen naden heeft, is de vloer zeer gemakkelijk schoon te maken. Ook ziet een naadloze vloer er erg strak uit in elk interieur.

Geschikt voor hoge vloerbelasting

Een epoxy gietvloer is een slijtvaste werkvloer. Daarom is deze kunststofvloer zeer geschikt voor bedrijven die een vloer zoeken voor dagelijks intensief gebruik. U kunt hierbij denken aan een drukke winkel of een werkplaats waar veel gewerkt wordt met zware voertuigen en materialen.

Bestand tegen chemicaliën

Door de bestendigheid van de vloer tegen chemicaliën kiezen bedrijven in de chemische sector veelal voor een epoxy vloer. Naast de chemische resistentie beschikt de vloer ook over een hoge mechanische belastbaarheid.

Leverbaar in alle kleuren

Een epoxy gietvloer is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Zo kunt u altijd een kleur uitkiezen die bij de rest van uw interieur past.

pu1

Epoxy gietvloer prijs

Er is geen vaste prijs voor een epoxy gietvloer. De prijs van een epoxy vloer wordt berekend aan de hand van een aantal factoren, zoals:

  • Het aantal vierkante meters
  • De staat van de ondervloer
  • Het aantal lagen
  • Aanvullende wensen

Voordat we beginnen met het gieten van de kunststofvloer, kijken we naar de staat van de huidige ondervloer. Een epoxy gietvloer kan altijd worden geplaatst over een droge en vormvaste ondergrond. Wanneer de ondervloer scheurtjes en andere onzuiverheden vertoont, maken we de vloer eerst schoon en egaal. De voorbereidende werkzaamheden worden meegenomen in de offerte.

Ook de grootte van het oppervlak is van invloed op de epoxy gietvloer prijs. In de meeste gevallen geldt: hoe groter het oppervlak , des te lager is de prijs per vierkante meter.

Voor meer informatie over de prijsberekening van een epoxy gietvloer bekijkt u de epoxy gietvloer prijspagina of vraagt u een offerte aan via het offerteformulier. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 020 333 12 65.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje

Toepassing epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer kan zowel bij bedrijven als particulieren worden toegepast.

Epoxy gietvloer voor bedrijven

Dankzij de sterkte en slijtvastheid wordt een epoxy gietvloer veelal toegepast bij bedrijven. Een epoxy gietvloer is bovendien vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen chemicaliën. In bedrijven waar veel wordt gemerkt met chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen is een epoxy gietvloer de ideale vloer. Lees hier meer over het onderhoud van een epoxy gietvloer.

Epoxy gietvloer voor particulieren

Een epoxy gietvloer wordt steeds meer besteld door particulieren. De vloer is door de stevigheid vooral geschikt voor grote gezinnen met kleine kinderen en huisdieren. Epoxy vloeren kunnen onder andere worden toegepast in uw woonkamer en slaapkamer.

Epoxy gietvloer aanleggen

Onze vakmensen leggen uw epoxy gietvloer aan in enkele dagen. In het onderstaande stappenplan lichten wij onze werkwijze verder toe.

Stap 1: ondergrond voorbereiden

Onze specialisten maken de huidige ondervloer allereerst schoon, droog en vetvrij. Daarna wordt de vloer gerepareerd waar nodig, zodat de ondervloer vormvast en stabiel is.

Stap 2: primer aanbrengen

De primer – of hechtlaag – wordt over de ondervloer aangebracht en zorgt voor extra versteviging. Door het aanbrengen van de primer zal de epoxy gietvloer uiteindelijk ook beter hechten.

Stap 3: schraplaag aanbrengen

Om de epoxy gietvloer zo netjes en strak mogelijk te leggen, is het noodzakelijk dat de ondervloer helemaal egaal is. De schraplaag zorgt ervoor dat oneffenheden worden opgevuld. De dikte van de schraplaag wordt bepaald op basis van de staat van de ondervloer. Na het aanbrengen van de schraplaag dient de vloer ongeveer 18 uur te drogen.

Stap 4: ondervloer controleren

Nadat de schraplaag is aangebracht en opgedroogd, controleren we de ondervloer. Zo voorkomen we dat er poreuze plekken in de vloer zitten en zorgen we dat de vloer volledig vlak is.

Stap 5: gietlaag aanbrengen

We beginnen met het aanbrengen van de gietlaag bij de randen en werken naar het midden van de vloer toe. Doordat onze vakmensen dit soort werkzaamheden dagelijks uitvoeren, bent u verzekerd van een prachtig resultaat. Wij houden altijd rekening met de juiste verhoudingen en diktes van de lagen.

Stap 6: topcoating aanbrengen

Voor een glanzend eindresultaat brengen we de topcoating aan. Deze transparante lak zorgt voor een glanzend effect, maar heeft ook een beschermende functie.

Persoonlijk advies epoxy gietvloer

Het aanschaffen van een epoxy gietvloer is een duurzame investering. Wij voorzien u daarom graag van persoonlijk advies. U bent van harte welkom in onze showroom in Amsterdam om epoxy gietvloeren en andere vloersystemen te bekijken. Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak via ons telefoonnummer 020 333 12 65.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor een epoxy gietvloer

Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte neemt u contact met ons op via 020 333 12 65 of door het offerteformulier in te vullen. Naast het doorgeven van uw persoonlijke gegevens, geeft u aan hoe groot het oppervlak is en uit welk materiaal de huidige ondervloer bestaat. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op voor een voorstel op maat.

vrijblijvende offerte  offerte aanvragen pijltje