Wat is een UV gietvloer?

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wat is een UV gietvloer? Een UV gietvloer is een kunststof vloersysteem dat bestand is tegen uv-straling. Deze kleurvaste gietvloer bestaat uit alifatisch polyurethaan. Niet alleen de toplaag van de UV gietvloer is uv-bestendig, maar de hele gietvloer is bestand tegen ultraviolette straling.

Wat is een UV gietvloer?

UV gietvloer: gemaakt van alifatisch polyurethaan

Er zijn verschillende gietvloerleveranciers die claimen dat hun gietvloeren kleurvast of uv-bestendig zijn. Echter, het gaat hier vaak alleen om een toplaag met uv-bescherming. De leverancier brengt een uv-bestendige laklaag aan over de gietvloer, maar de vloer zelf is niet uv-bestendig. Wanneer de toplaag begint te slijten, wordt pas duidelijk dat de gietvloer verkleurd is. Wanneer u kiest voor een alifatische polyurethaan gietvloer bent u er zeker van dat de gehele vloer bestand is tegen uv-straling.

Wat is een UV gietvloer?

Eigenschappen van een UV gietvloer

Wat is een UV gietvloer en wat zijn de eigenschappen van de gietvloer? Een UV gietvloer is niet alleen bestand tegen uv-straling, maar kent nog vele andere voordelige eigenschappen. Enkele eigenschappen van een UV gietvloer zijn:

  • Slijtvast

Een UV gietvloer is geschikt voor particulieren en bedrijven. Doordat een UV gietvloer slijtvast is, is de vloer ideaal voor grote gezinnen en bedrijven die de vloer intensief gebruiken.

  • Duurzaam

UV gietvloeren hebben een lange levensduur en zijn duurzaam in het onderhoud.

  • Elastisch

Door de elastische eigenschappen krast de vloer niet snel. Daarnaast voelt de vloer heerlijk zacht en warm aan.

  • Naadloos

Een UV gietvloer wordt altijd naadloos gelegd. Hierdoor heeft een UV gietvloer een esthetisch aanzicht én is de vloer zeer gemakkelijk te onderhouden.

  • Leverbaar in alle kleuren

Een UV gietvloer is leverbaar in alle NCS-, Sikkens- en RAL-kleuren.

Verschil alifatische en aromatische gietvloeren

Een UV gietvloer valt onder de PU gietvloeren. Er zijn twee soorten PU gietvloeren: alifatische en aromatische gietvloeren. De alifatische variant is kwalitatief gezien een betere vloer; de vloer is niet gevoelig voor uv-straling en kunstlicht. De aromatische gietvloer is een goedkopere vloer, maar deze is niet bestand tegen uv-straling en is daarom gevoelig voor kleurverandering.

Meer over gietvloeren

UV gietvloer PU gietvloer Epoxy gietvloer Beton gietvloer
Lees hier meer over UV gietvloeren Lees hier meer over PU gietvloeren Lees hier meer over epoxy gietvloeren Lees hier meer over beton gietvloeren

Meer informatie over UV gietvloeren

Voor meer informatie over UV gietvloeren neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 020 333 12 65 of stuurt u ons een e-mail via de contactpagina.

CONTACT