Wat is een epoxy gietvloer?

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wat is een epoxy gietvloer?Een epoxy gietvloer wordt naadloos gelegd en is zeer onderhoudsvriendelijk. De kunstharsgebonden gietvloer is leverbaar in alle RAL-, Sikkens en NCS-kleuren. Een epoxy gietvloer wordt veelal gebruikt als werkvloer voor bedrijven in de industriële sector.

Wat is een epoxy gietvloer?

Epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren worden vooral gebruikt bij garages, showrooms en werkplaatsen. De gegoten vloer is één van de stevigste vloeren en is bestand tegen chemicaliën. De naadloze vloer is vloeistofdicht en onderhoudsarm; doordat er geen voegen aanwezig zijn, krijgen stof en vuil geen kans om zich op te hopen.

Voordelen van een epoxy gietvloer

Wat is een epoxy gietvloer en wat zijn de voordelen? Een epoxy gietvloer zorgt niet alleen voor een strak design in uw woning of bedrijfspand, maar kent nog vele andere voordelen.

  • Zeer stevige gietvloer

Een epoxy gietvloer is een stevige vloer die is gemaakt voor zware belasting. De vloer zal niet snel slijten en uw hele gezin zal jarenlang plezier beleven van de vloer.

  • Geschikt voor bedrijven

Bent u op zoek naar een vloer voor intensief gebruik? Dan kiest u een epoxy gietvloer. Vele bedrijfspanden, garages en showrooms zijn voorzien van een epoxy gietvloer vanwege de sterke eigenschappen en de prachtige afwerking.

  • Naadloos

Door de naadloze afwerking is een epoxy gietvloer stofvrij en zeer onderhoudsvriendelijk: schoonmaken gaat gemakkelijk met de stofzuiger en dweil. Daarnaast ziet een naadloze vloer en strak en modern uit.

  • Beschikbaar in alle kleuren

Een epoxy gietvloer is beschikbaar in alle RAL-, Sikkens en NCS-kleuren. Zo voldoet een epoxy gietvloer altijd aan uw wensen én past een gietvloer altijd bij de rest van uw interieur.

Wat is een epoxy gietvloer?

Verschil epoxy gietvloer en PU gietvloer

Gietvloeren zijn onder te verdelen in twee soorten: epoxy en polyurethaan. In de onderstaande tabel laten wij enkele verschillen en overeenkomsten zien tussen de beide vloeren.

Eigenschappen gietvloer Epoxy gietvloer PU gietvloer
Soepel
Stevig en hard
Vloeistofdicht
Beschikbaar in alle kleuren
Geschikter voor particulieren
Geschikter voor bedrijven
Geluiddempend
Gemakkelijk in onderhoud

Verschil epoxy gietvloer en coatingvloer

Epoxy vloeren zijn te vergelijken met coatingvloeren, maar kennen wel enkele verschillen. Beide vloeren zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk te onderhouden. Ook worden beide vloeren naadloos gelegd. Een epoxy vloer is echter een stuk steviger en dikker dan een coatingvloer. Een vloercoating is vaak 1 mm dik en daardoor kwetsbaarder dan een epoxy gietvloer. Een coatingvloer wordt daarom ook wel gebruikt als goedkoper alternatief voor een epoxy gietvloer.

Meer informatie over gietvloeren

Epoxy gietvloer PU gietvloer UV gietvloer Beton gietvloer
Lees hier meer over epoxy gietvloeren Lees hier meer over PU gietvloeren Lees hier meer over UV gietvloeren Lees hier meer over beton gietvloeren

Meer informatie over epoxy gietvloeren

Voor meer informatie over een epoxy gietvloer kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 333 12 65 of via de contactpagina.

CONTACT