Veelgestelde vragen UV gietvloer

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Regelmatig krijgen we vragen over de UV gietvloer. We zetten veelgestelde vragen UV gietvloer met de bijbehorende antwoorden voor u op een rij. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via 020 333 1265.

Veelgestelde vragen UV gietvloer

Wat is een UV gietvloer?

Een UV gietvloer is een kleurvaste en onderhoudsvriendelijke vloer van kunststof die bestand is tegen uv-straling. Door het materiaal waarvan de UV gietvloer is gemaakt is niet alleen de bovenste laag, maar de gehele vloer bestand tegen de ultraviolette straling.

Waar is een UV gietvloer van gemaakt?

De UV gietvloer wordt gemaakt van alifatische polyurethaan.

Wat zijn de voordelen van een UV gietvloer?

Het belangrijkste en meest typerende voordeel is dat de vloer bestand is tegen uv-straling, waardoor deze niet verkleurt. Overige voordelen zijn de vele mogelijkheden op het gebied van kleur, het naadloze karakter waardoor schoonmaken gemakkelijk is en de elasticiteit die zorgt voor een comfortabele ondergrond.

In welke ruimtes is een UV gietvloer geschikt?

Doordat een UV gietvloer gemakkelijk schoon te maken is en zacht en warm aanvoelt, is de vloer geschikt voor woningen, maar ook voor kantoorpanden en winkels. De vloer komt zelfs in werkplaatsen goed tot zijn recht, omdat deze geschikt is voor hoge vloerbelasting.

Welke kleur heeft een UV gietvloer?

De kleur van de UV gietvloer bepaalt u helemaal zelf. De vloer is in alle RAL- en NCS-kleuren beschikbaar en ook een combinatie van kleuren is mogelijk. Doordat de vloer uv-bestendig is, verandert de kleur van de vloer niet.

Hoelang duurt het om een UV gietvloer te leggen?

Een UV gietvloer bestaat uit verschillende lagen, waardoor het gemiddeld een aantal dagen duurt om de vloer te plaatsen.

Kun je een UV gietvloer combineren met vloerverwarming?

Ja, dat kan. Omdat de UV gietvloer licht elastisch is, scheurt de vloer niet bij het verwarmen of afkoelen van de vloer.

Hoe onderhoud je een UV gietvloer?

Een UV gietvloer is onderhoudsvrij, wordt niet snel vies en is gemakkelijk schoon te maken. Dit komt onder andere doordat de vloer naadloos, stofvrij en vochtbestendig is. Schoonmaken kan met een stofzuiger en dweil met koud water. Na ongeveer 5 jaar is het verstandig om de toplaag te laten vervangen. Bekijk het onderhoudsadvies voor UV gietvloeren.

Wat kost een UV gietvloer?

De prijs van een UV gietvloer wordt per vierkante meter berekend. De exacte kosten zijn afhankelijk van de grootte en vorm van de ruimte, het aantal lagen, de kwaliteit van de ondervloer en eventuele extra opties.

Is er een verschil tussen een UV gietvloer en een PU gietvloer?

De UV gietvloer is een type PU gietvloer. Er zijn twee soorten PU gietvloeren: de alifatische en aromatische gietvloer. De alifatische vloer is de UV vloer die bestand is tegen uv-straling en kunstlicht. De aromatische vloer is goedkoper en verandert na verloop van tijd mogelijk van kleur.

Wat voor gietvloeren zijn er nog meer?

Naast de UV gietvloer en PU gietvloer kunt u kiezen uit de epoxy gietvloer, beton gietvloer en woonbeton.

Neem contact op

Heeft u meer vragen over de UV gietvloer of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op via 020 333 1265 of door het contactformulier in te vullen.