De zon die op het raam schijnt: het zorgt voor flink wat warmte in huis. Het aanschaffen van een airco is in dit geval niet de enige oplossing. Een andere, gezondere oplossing is de aanschaf van goede zonwering op maat. Onder andere het toepassen van rolluiken komt steeds vaker voor. Wat zijn de belangrijkste voordelen en hoe zorgt een rolluik voor verkoeling in huis? Dat lees je hier!

Rolluiken: dit zijn de voordelen

Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van rolluiken. En dat is niet voor niets: er zijn een aantal redenen waarom rolluiken inclusief montage aantrekkelijk zijn voor velen. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

  • Zonwering: het maakt niet uit hoe fel de zon schijnt. Ze maakt geen schijn van kans met het gebruik van rolluiken. Rolluiken zorgen ervoor dat het ook op tropische zomerdagen aangenaam en koel blijft in huis of op kantoor. Het woon-en werkcomfort gaat flink omhoog.
  • Verduisterend: zonwering op het raam betekent ook verduistering. Je slaapkamer is een stuk donkerder en dit betekent dat je dieper, vaster en dus ook beter slaapt.
  • Gebruiksgemak: rolluiken zijn zeer gebruiksvriendelijk. Zo is vrijwel ieder rolluik vandaag de dag op afstand te bedienen, ook via een app.
  • Moderne look: een rolluik geeft je woning een mooie en eigentijdse uitstraling. Rolluiken zorgen voor een strakke en moderne look.
  • Inbraakwerend: ook niet onbelangrijk, het is voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk om in te breken als de ramen goed zijn afgesloten. 

De verkoelende werking van een rolluik

Een belangrijk voordeel van een rolluik is dat deze verkoelend werkt. De warmtewerende werking van de rolluiken houdt tot wel 90% van de warmte tegen. Dit betekent dat het in huis niet zo warm wordt en je ook tijdens warme zomerdagen kunt genieten van een koele woning. Wel is het belangrijk om de rolluiken al dicht te doen voordat de zon volop gaat schijnen. Op deze manier voorkom je dat de zon naar binnen kan schijnen en de temperatuur in huis doet stijgen.

 

In dit opzicht werkt een rolluik meer warmtewerend dan een zonnescherm. Een zonnescherm biedt een schaduwplek en houdt de zon wel tegen, maar niet in dezelfde mate als een rolluik. Wanneer je daarom in de zomer altijd wilt kunnen profiteren van een koele woning is het zeker aan te raden om rolluiken aan te schaffen. Ontdek al jouw mogelijkheden online!