Veelgestelde vragen PU gietvloer

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Een vloer is bepalend voor de stijl van uw woning of zakelijke pand, daarom is het belangrijk dat u een goede keuze maakt. Wij krijgen veel vragen over de PU gietvloeren. Om u zo goed mogelijk te informeren hebben wij de veelgestelde vragen PU gietvloer samen met de antwoorden op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen PU gietvloer

Waar staat PU voor?

PU in PU gietvloer staat voor polyurethaan. Polyurethaan is een rubberachtige kunststof die vaak gebruikt wordt in coatings en verf. Het materiaal is daarnaast zeer geschikt voor vloeren, omdat het licht elastisch is en daardoor niet kan scheuren.

Wat is een PU gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer is een kunststof vloer met elastische eigenschappen. De vloer is vloeistofdicht, naadloos en zeer onderhoudsvriendelijk.

Wat voor soorten gietvloeren zijn er?

Naast een PU gietvloer kunt u ook kiezen voor een epoxy gietvloer, UV gietvloer, beton gietvloer of woonbeton.

Wat is het verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer?

Velen vragen zich af wat het verschil is tussen een gietvloer en een coatingvloer. Een gietvloer is een naadloze kunststofvloer met een minimale dikte van 3 mm die geheel slijtvast en krasvast is. Een coatingvloer is een dunnere vloerafwerking en wordt ook wel gezien als een betaalbaar alternatief voor de gietvloer.

Wat is het verschil tussen een epoxy en een PU gietvloer?

Een epoxy gietvloer is over het algemeen harder dan een PU gietvloer, die gekenmerkt wordt als zacht en flexibel. De epoxy gietvloer is bestand tegen zware belasting en wordt mede om die reden veelal gebruikt in bedrijfsruimtes. Ook bij steeds meer gezinnen met kleine kinderen en huisdieren is de epoxy gietvloer populair. De PU gietvloer is voor iedere toepassing geschikt, zowel voor particulieren als voor zakelijke doeleinden.

Wat zijn de voordelen van een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is geheel naadloos en voelt door de elastische kenmerken zeer comfortabel aan. De vloer is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Bekijk de overige voordelen van PU gietvloeren.

Welke kleur heeft een PU gietvloer?

De PU gietvloer heeft de kleur die u maar wenst: u heeft de keuze uit 66 standaardkleuren. Zit de perfecte kleur er niet tussen? Dan kunnen we de kleur op maat maken. Ook is het mogelijk om meerdere kleuren te combineren. Zo creëert u een origineel effect.

Hoelang duurt het om een PU gietvloer te leggen?

Dit is geheel afhankelijk van de vorm en grootte van de ruimte, maar houd rekening met drie tot vijf dagen om de vloer te leggen. Naast het leggen moet u ook rekening houden met voorbereidingstijd, het drogen en de afwerking. Na anderhalve week kunt u zeker gebruikmaken van uw nieuwe vloer.

Is het mogelijk om de PU gietvloer met vloerverwarming te combineren?

Ja, dat kan. Een gietvloer neemt de warmte snel over, waardoor de combinatie van een PU gietvloer en vloerverwarming ideaal is.

Hoe moet de PU gietvloer onderhouden worden?

Doordat de gietvloer naadloos is, is deze gemakkelijk te onderhouden. Groot onderhoud is niet nodig. De vloer is droog te reinigen met een zachte bezem, stofzuiger of Swiffer. Voor een natte reiniging gebruikt u neutrale schoonmaakmiddelen. Nadat wij uw gietvloer hebben geplaatst, voorzien wij u van persoonlijk schoonmaakadvies.

Is een PU gietvloer ook geschikt voor de keuken en badkamer?

Een PU gietvloer is vloeistofdicht, waardoor deze ook geschikt is voor de keuken of badkamer. De vloer kan geplaatst worden op verschillende ondergronden. Dit maakt dat PU gietvloeren geschikt zijn voor iedere ruimte van de woning of het kantoor.

Wat kost een PU gietvloer?

De prijs van een PU gietvloer wordt per m2 berekend en is onder andere afhankelijk van de grootte van het oppervlak, de vorm van de ruimte en de kleur van de vloer. Ook de kwaliteit van de huidige ondervloer en eventuele aanvullende opties, zoals een vloerverwarming, zijn van invloed op de kosten. Vraag voor meer informatie over de prijs een vrijblijvende offerte aan.

Hoe lang gaat een PU gietvloer mee?

De levensduur van een PU gietvloer is gemiddeld zo’n vijftien tot twintig jaar, mits deze goed wordt onderhouden. De toplaag wordt gemiddeld na vijf jaar vervangen.

Neem contact op

Als uw vraag er niet bij staat of u aanvullende informatie wilt over een PU gietvloer, vragen wij u om contact op te nemen met ons via 020 333 1265 of door het contactformulier in te vullen.