Wat is woonbeton?

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wat is woonbeton? Een woonbetonvloer bestaat uit twee materialen: cement en polyurethaan. Woonbeton heeft een trendy en robuuste uitstraling en kan over elke soort ondervloer geplaatst worden. De vloer wordt naadloos gelegd en is daardoor onderhoudsarm. Door de slijtvastheid en gebruiksvriendelijke eigenschappen is een woonbetonvloer zeer geschikt voor particulieren én bedrijven.

Wat is woonbeton?

Eigenschappen woonbeton

Een woonbetonvloer is onderhoudsvriendelijk door de waterafstotende en stofvrije eigenschappen. Woonbeton is leverbaar in alle RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren: zo vindt u altijd een geschikte kleur voor uw woonhuis of kantoor. Ook is het mogelijk om een woonbetonvloer te combineren met vloerverwarming, zodat u altijd geniet van warme voeten.

Alle eigenschappen van een woonbetonvloer:

  • Gemakkelijk in het onderhoud
  • Robuuste uitstraling
  • Naadloos
  • Waterproof
  • Beschikbaar in alle kleuren
  • Bestand tegen chemicaliën
  • Slijtvast

Wat is woonbeton?

Woonbeton voor bedrijven

Woonbeton is een chemisch bestendige vloer die vrij gemakkelijk te onderhouden is. Daarom kiezen veel industriële bedrijven voor een woonbetonvloer. Ook de slijtvaste eigenschappen maken woonbeton geschikt voor bedrijfspanden, winkels en fabrieken.

Woonbeton voor particulieren

Steeds meer particulieren kiezen voor woonbeton vanwege de sterke eigenschappen van een woonbetonvloer. Knoeien met drinken is geen probleem dankzij de waterafstotende functie van de vloer. Vloerverwarming in laten bouwen is ook een optie.

Verschil woonbeton en gietvloeren

Woonbetonvloeren en gietvloeren zijn twee verschillende soorten vloerafwerking, maar hebben ook enkele overeenkomsten. Woonbeton wordt gemaakt van zandcement, beton en polyurethaan en heeft een laagdikte van circa 3-9 millimeter, afhankelijk van het type. Gietvloeren worden synthetisch vervaardigd en zijn veel dunner met een dikte tussen de 2 en 4 millimeter, afhankelijk van het type. Woonbeton vloeren zijn daarom steviger dan gietvloeren. Een gietvloer is echter geen kwetsbare vloer; qua robuustheid zult u weinig verschil merken met een woonbetonvloer. De keuze is puur afhankelijk van uw wensen en de uitstraling die u zoekt.

Gietvloeren en woonbetonvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, worden naadloos gelegd en zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Daarnaast zijn de meeste gietvloeren – net als woonbeton – bestand tegen chemicaliën en waterdicht.

Interessante links

Woonbeton Beton gietvloer Epoxy gietvloer PU gietvloer
Lees hier meer over woonbeton Lees hier meer over beton gietvloeren Lees hier meer over epoxy gietvloeren Lees hier meer over PU gietvloeren

Meer informatie over woonbeton

Voor meer informatie over woonbeton neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 020 333 12 65. U kunt ons ook een bericht sturen via de contactpagina.

CONTACT