Wat is een PU gietvloer?

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Wat is een PU gietvloer? Een polyurethaan gietvloer is een kunststof gietvloer die naadloos wordt gegoten. Een PU gietvloer wordt gekenmerkt door elastische eigenschappen en een zeer onderhoudsvriendelijk karakter. De vloer is vloeistofdicht en heeft een toegevoegde waarde in elk huishouden. Omdat een polyurethaan gietvloer naadloos wordt gelegd, zorgt dit voor een strak en modern aanzien.

Over polyurethaan

Polyurethaan is uitgevonden in de jaren ’60 en werd vooral gebruikt in verschillende coatings en verf. Later werd polyurethaan veelal toegepast bij werkvloeren, openbare gebouwen en bedrijfspanden.  Doordat polyurethaan licht elastisch is en daardoor niet scheurt, is polyurethaan zeer geschikt materiaal voor een vloer.

Voordelen van een PU gietvloer

Wat is een PU gietvloer en wat zijn de voordelen?Wanneer u kiest voor een polyurethaan gietvloer, dan profiteert u van verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Vloeistofdicht

Doordat water en andere vloeistoffen niet in de vloer kunnen trekken, is een PU gietvloer zeer gemakkelijk schoon te maken.

  • Elastische eigenschappen

Door het elastische karakter van de gietvloer zal de vloer niet scheuren en geen barsten vertonen.

  • Geschikt voor vloerverwarming

Een PU gietvloer voelt van zichzelf al vrij warm en comfortabel aan. Door het integreren van vloerverwarming wordt de vloer nog warmer en heeft u geen last van koude voeten in de wintermaanden.

  • Naadloos gelegd

De vloer wordt naadloos gelegd, dus vuil kan zich niet gemakkelijk hechten. Daarnaast heeft een naadloze vloer ook een prachtige uitstraling.

Een gietvloer is zeer onderhoudsvriendelijk en dempt contactgeluid.

Verschil polyurethaan gietvloer en epoxy gietvloer

Wanneer u kiest voor een gietvloer, dan heeft u de keuze uit een PU gietvloer en een epoxy gietvloer. De vloeren hebben vele overeenkomsten, maar er zijn ook enkele verschillen.

Geluiddempend

De flexibiliteit van een PU gietvloer dempt het contactgeluid beter dan een epoxy gietvloer.

Soepelheid

Een polyurethaan gietvloer is flexibeler en voelt zachter aan dan een epoxy gietvloer. Doordat een epoxy vloer een hogere belasting kan verdragen – en daardoor gevoeliger is voor krassen en scheuren – voelt de vloer harder aan.

Gebruik

Een PU gietvloer voelt warmer en zachter aan dan een epoxy gietvloer. Daarom is een polyurethaan vloer geschikter voor particulieren. Door de mooie uitstraling en voordelige eigenschappen is een PU gietvloer de ideale vloer voor een woonhuis. Een epoxy vloer is harder en steviger en daardoor geschikter voor bedrijven.

Kleuren PU gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is leverbaar in alle RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren. Daarbij heeft u de keuze uit een matte en een glanzende uitstraling. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een betonlook: hierbij worden twee of meer kleuren gecombineerd, zodat uw vloer een unieke uitstraling krijgt.

Meer informatie over gietvloeren

PU gietvloer Epoxy gietvloer UV gietvloer Beton gietvloer
gietvloer
Lees hier meer over PU gietvloeren Lees hier meer over epoxy gietvloeren Lees hier meer over UV gietvloeren Lees hier meer over beton gietvloeren

Meer informatie over PU gietvloeren

Voor meer informatie over een polyurethaan gietvloer neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 020 333 12 65 of stuurt u ons een e-mail via de contactpagina.

CONTACT