Welke soorten gietvloeren zijn er?

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Welke soorten gietvloeren zijn er? Bij Gietvloer.net kunt u terecht voor verschillende soorten gietvloeren voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Al onze gietvloeren worden naadloos aangebracht en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er nog enkele verschillen tussen de verschillende soorten vloeren. Zo is een epoxy gietvloer een echte arbeidsvloer en is een beton gietvloer meer geschikt voor in huis.

Welke soorten gietvloeren zijn er?

Gietvloer.net is expert in het vervaardigen en aanbrengen van de volgende gietvloeren:

  • PU gietvloer
  • Epoxy gietvloer
  • UV gietvloer
  • Beton gietvloer

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een kunststof gietvloer en beschikt over het elastische bestandsdeel polyurethaan. Polyurethaan werd vroeger gebruikt in coatings en verf. Daarna werd polyurethaan ook gebruikt voor het maken van naadloze en vloeistofdichte vloersystemen voor bedrijven. Tegenwoordig is een PU gietvloer zowel geschikt voor bedrijfspanden als woonhuizen.

PU gietvloer

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een echte werkvloer en zien we veel terug bij garages, werkplaatsen en showrooms. Doordat een expoxy gietvloer gemaakt is voor intensief gebruik en zeer stevig is, wordt de vloer vooral gebruikt voor industrieel en zakelijk gebruik.

paarse epoxy gietvloer

UV gietvloer

Wie een vloer wenst die kleurvast en onderhoudsvriendelijk is, komt uit op een UV gietvloer. Deze naadloze vloer verkleurt niet door ultraviolette straling en blijft daarom lang mooi. Een andere voordelige eigenschap van een UV gietvloer is dat de vloer zeer slijtvast is. Een hoge vloerbelasting is daarom geen enkel probleem voor dit naadloze vloersysteem.

uv gietvloer in keuken

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is een cementgebonden vloer met een stoere uitstraling. Door het rauwe uiterlijk van de gietvloer past de vloer uitstekend bij een modern huishouden of kantoor. Net als de reguliere gietvloer, is een beton gietvloer stof- en vuilvrij, naadloos en leverbaar in elke gewenste kleur. Omdat een beton gietvloer heerlijk comfortabel aanvoelt, kunt u zelfs uw kinderen op de vloer laten spelen zonder dat u bang hoeft te zijn dat ze het koud krijgen.

beton gietvloer in kapperszaak

Ander soort vloeren

Naast gietvloeren brengen wij ook woonbeton vloeren aan. Lees hieronder meer over de eigenschappen van woonbeton:

Woonbeton

Woonbeton is gemaakt van cement en polyurethaan en beschikt over een trendy en industrieel uiterlijk. Een woonbeton vloer is net als een gietvloer onderhoudsarm, geschikt voor vloerverwarming en slijtvast. Het verschil tussen woonbeton en een gietvloer zit hem echter in de dikte. Gietvloeren hebben meestal een dikte tussen de 2 en 4 millimeter. Een woonbeton vloer is een stuk dikker en beschikt over een laagdikte van ongeveer 3 à 9 millimeter.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben over onze verschillende gietvloeren of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 020 333 1265 of stuur een e-mail naar info@gietvloer.net.