De prijs van een gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Dat biedt helaas niet direct antwoord op uw vraag. Ter indicatie: bij Gietvloer.net is de voordeligste gietvloer tussen de €24 en €41 per vierkante meter. De uiteindelijke prijs bepalen we door: het type gietvloer, het aantal vierkante meters dat u afneemt, de voorbereidende werkzaamheden en uw keuze voor aanvullende opties. Een gietvloer is mogelijk in uw woning of bedrijf. Zowel voor consumenten als zakelijke doeleinden bieden we een verscheidenheid aan verschillende  gietvloeren aan.

Het type gietvloer

Voor een totaal overzicht van alle beschikbare gietvloeren, adviseren we u een kijkje te nemen op de pagina gietvloer. Wilt u een gietvloer in uw woning, dan liggen de verschillen met name in of de vloer geschikt is voor de begane grond of uw gehele woning. De gietvloeren zijn samengesteld uit verschillende materialen, die ieder zijn eigen voordelen hebben. Wilt u bijvoorbeeld een wat zachtere vloer of een ruwere betonvloer? In het bedrijfsleven is uw branche bepalend voor de keuze van de gietvloer. Zo brengen we een zwaar belastende gietvloer aan, die ideaal is voor in magazijnen of garages.

Het aantal vierkante meters

Bedrijven komen gemakkelijk aan vele vierkante meters. In woningen is het nog de vraag in welke ruimtes u graag een gietvloer wilt laten leggen. We adviseren u te allen tijde om uw complete verdieping te laten leggen, want dat loont. Hoe meer vierkante meters u bij ons afneemt, hoe lager de gietvloer prijs ligt per vierkante meter. Het kost ons niet heel veel extra arbeid om meerdere ruimtes tegelijkertijd te leggen. Om deze reden kunnen we u een voordeligere prijs aanbieden tegen meer vierkante meters.

De voorbereiding

Voordat we een gietvloer aanbrengen, dient de ondergrond voorbereid te zijn. Afhankelijk van uw ondergrond zijn er nog voorbereidende werkzaamheden benodigd. Heeft u bijvoorbeeld nog een tegel- of houtvloer liggen? Dan dienen we te kijken of deze te egaliseren valt, of dat we de vloer er eerst uit moeten halen. Voor het mooiste resultaat is de ondergrond volledig vlak. Is dit niet het geval, dan zal uw gietvloer ook niet compleet egaal zijn. Natuurlijk willen we het best haalbare resultaat, daarom komen we altijd op voorhand bij u langs ter inspectie.

Aanvullende opties

Zowel bedrijven als particulieren hebben de mogelijkheid om aanvullende opties te kiezen bij hun gietvloer. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: kleurvlokken in de vloer, een gietvloer met belijning of bewegwijzering, elektrische geleiding in de vloer of een holle plint. Holle plinten zijn ideaal in de horeca. Hierdoor loopt er geen vuil of vloeistof onder uw apparatuur weg. Op deze manier houdt u uw keuken brandschoon!