Beton Cire is de benaming voor de afwerktechniek die we vanuit het Frans kennen als gewreven beton. Dit betekent dat we de betonstuc glad wrijven om zo een uniek patroon te realiseren. Beton Cire is heel populair in bijvoorbeeld badkamers en andere sanitaire ruimtes.

Waar komt Beton Cire vandaan?

Beton Cire is de Franse benaming voor gewreven beton. Maar van oudsher herkennen we deze betonstuctechniek uit de Griekse en Romeinse architectuur. Zij gebruikten deze techniek om bestaande gebouwen en bruggen te verstevigen. Door de betonstuc op het bestaande gebouw te wrijven, realiseerde men niet alleen een fraaie afwerking, er waren ook weinig materialen voor nodig. Dit was zeer waarschijnlijk waarom we deze methode terugzien in deze oude architectuur.

Waarvoor is Beton Cire geschikt?

Tegenwoordig zien we Beton Cire veel terug in badkamers en andere sanitaire ruimtes, omdat het gewreven patroon kalkaanslag en stofdeeltjes goed maskeert. Iets waar je zeker mee te maken gaat krijgen als je badkamer wat ouder is. Ook voor vloeren is Beton Cire een veelgekozen afwerking. In principe is Beton Cire geschikt voor alle ruimtes waar we betonstuc kunnen aanbrengen.

Meer weten over Beton Cire?

Bent u benieuwd geworden naar Beton Cire en wilt u weten of het ook in uw pand mooi staat? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op bij verdere vragen. We helpen u graag!