De foto’s in dit blog hebben één ding gemeen: het zijn allemaal warme woonkamers. Wist u dat u met een gietvloer een kamer zo warm of koel kunt laten lijken als u wilt? Dit heeft alles te maken met de kleur van de vloer, de lichtinval in de kamer en de verlichting. Lees snel verder hoe u van uw woonkamer ook een warme woonkamer maakt!

Warme kleuren

De eerste en belangrijkste stap van het creëren van een warme woonkamer is het bepalen van de kleuren van uw interieur en de vloer. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld geel, oranje, rood en roodpaars, maar ook bruin, beige en zelfs grijs kunnen warme tinten bevatten. Naast de kleur van de vloer is de kleur van uw meubels bepalend voor de warmte van uw woonkamer. We adviseren u daarom om de kleuren goed op elkaar af te stemmen om een zo warm mogelijk effect te krijgen.

Natuurlijk licht

De mate van natuurlijk licht in uw woonkamer is erg belangrijk voor de warmte. De kleur van een gietvloer kan namelijk een positieve of negatieve impact hebben op de warmte van een ruimte. Heeft u weinig daglicht in uw woonkamer? Dan raden we aan om een lichtere kleur vloer te kiezen om de hele kamer lichter te doen lijken. Bij veel daglicht kunt u kiezen voor een diepere kleur om extra warmte te creëren.

Kunstlicht

De kleur van het kunstlicht in uw woonkamer is ook erg belangrijk voor de warmte van de ruimte. Gelukkig is dit eenvoudig te veranderen door het plaatsen van een warmere (of koudere) kleur lichtbron. De meeste soorten verlichting is verkrijgbaar in een warme gele kleur of een koudere witte kleur. Op deze manier kunt u zelf invloed uitoefenen op de temperatuur van uw woonkamer en dit naar wens aanpassen.

Kom langs in onze showroom

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom om de mogelijkheden in gietvloeren te bekijken. Hier vindt u veel verschillende voorbeelden en soorten gietvloeren om te bekijken en zelfs uit te proberen. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Voor een scherpe prijsberekening vraagt u een vrijblijvende offerte aan.