Voordelen van gietvloer in woningen in Oostpoort

Oostpoort Oost in Amsterdam is een fantastische jonge nieuwbouwwijk met een totaal van vierhonderd woningen. In een deel van deze woningen is er door de bewoners gekozen voor een gietvloer. Dat is niet zonder reden geweest. Er is namelijk sprake van vele voordelen van gietvloeren voor nieuwbouwwoningen in Oostpoort. De bouw van dit nieuwbouwproject is volledig voltooid in het begin van 2018. Ook de nieuwste bewoners hebben de mogelijkheid om te profiteren van alle voordelen van gietvloeren.

Wat zijn dan de voordelen?

1. Praktisch gemak

Als er naar de praktische voordelen gekeken wordt, geldt dat gietvloeren het meeste gemak bieden van alle vloeren. Het oppervlak is volledig naadloos en de vloer is strak gelegd van muur tot muur. Het praktisch gemak heeft dan betrekking op de schoonmaak. Het reinigen van het oppervlak is namelijk supersimpel. U kunt een stofwisser gebruiken om zo heel gemakkelijk alle stofjes en vuil als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Of een stofzuiger in de hand nemen. Of als u voor nog meer gemak kiest de robotstofzuiger het werk laten doen.

2. Uitermate hygiënisch

Een gietvloer is hygiënisch. In alle opzichten. Dat komt doordat het oppervlak naadloos is. Het voordeel is bovendien dat vuil zich niet vasthecht aan het oppervlak en er net als stof bovenop blijft liggen. Door het uitermate hygiënische karakter is de gietvloer eveneens perfect voor toepassing in de keukens van woningen in Oostpoort in Amsterdam. Dat zorgt bovendien voor een prachtige geheel en eenheid in verbinding tot de woonkamer.

3. Stijlvol met karakter

Een gietvloer is stijlvol en heeft altijd karakter, waarbij er met de persoonlijke voorkeur rekening gehouden kan worden. Het unieke karakter komt namelijk tot stand door de keuze voor een bepaalde kleur of kleursamenstelling. Een effen gietvloer geeft een heel ander effect dan een betonlook die toch meer stoerheid en robuustheid uitstraalt. Stijlvol is de gietvloer altijd en het karakter bepaalt u mede zelf.

4. Optimaal comfort

Als er over de voordelen van gietvloeren in nieuwbouwwoningen in Oostpoort in Amsterdam wordt gesproken, mag het noemen van het comfort zeker niet ontbreken. De vloer is naadloos en lijkt daardoor wat hard aan te doen. Hoe anders is dat als u daadwerkelijk voelt hoe de gietvloer zich onder uw voeten zonder het te merken licht elastisch beweegt. Bovendien is de gietvloer warm van zichzelf, maar is extra comfort met vloerverwarming altijd een optie.