Voordelen en nadelen van een gietvloer

Kies een gietvloer voor comfort en stijl in huis…
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Gietvloeren staan bekend om hun gunstige eigenschappen. Zo is een gietvloer naadloos en daardoor zeer onderhoudsarm. Ook zijn gietvloeren leverbaar in elke kleur en kunt u de vloer volledig personaliseren. Wij vertellen u graag meer over de voordelen en nadelen van een gietvloer.

gietvloer met trap

Voordelen en nadelen van een gietvloer

Voordelen gietvloeren

Gietvloeren kennen ten opzichte van andere vloersystemen zoals laminaat of tegelvloer een aantal significante voordelen. De meest belangrijke voordelen zijn:

Naadloos en stofvrij

Een gietvloer wordt altijd naadloos gelegd, waardoor u kunt genieten van een prachtige vloer, zonder naden en voegen. Het ontbreken van naden is ook nog eens functioneel, want vuil en stof kunnen zich niet tussen de kieren nestelen. Bent u op zoek naar een vloer die weinig onderhoud vraagt, dan is een gietvloer de vloer die u zoekt.

Vloeistofdicht

Het naadloze oppervlak van een gietvloer is volledig waterdicht. Een gietvloer kan daarom prima worden gelegd in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Ook is een vloeistofdichte vloer erg prettig wanneer u opgroeiende kinderen heeft. Mochten zij eens knoeien met drinken, dan heeft dit weinig invloed op uw vloer. We adviseren om de vloer wel direct droog te maken om kringen of vlekjes te voorkomen.

Vloerverwarming

Heeft u in de wintermaanden last van koude voeten? Een gietvloer met een vloerverwarming is een populaire combinatie. De vakmensen van Gietvloer.net helpen u graag met het aanbrengen van een comfortabele en warme vloer.

Alle voordelige eigenschappen van een gietvloer zijn:

  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Volledig naadloos
  • Slijt- en krasvast
  • Waterdicht
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • In elke kleur leverbaar

epoxy gietvloer in studeerkamer

Nadelen gietvloer

Een gietvloer kent nauwelijks nadelen. Wel zijn er enkele punten op te noemen waarop andere vloersystemen hoger scoren.

Minder stevig dan woonbeton

Zo is een woonbeton vloer een stuk dikker dan een gietvloer, en daardoor een stuk steviger. Ook is een gietvloer vatbaar voor vlekken en strepen op de vloer. Vooral als u een lichtkleurige gietvloer in huis heeft, bestaat de kans op vlekken. Daartegenover staat dat een gietvloer wel zeer gemakkelijk te reinigen is.

Geen vaste prijs

De prijs van een gietvloer is vooraf nog niet bekend. Omdat de prijs van een gietvloer wordt berekend aan de hand van verschillende factoren, zoals het aantal m2 en uw persoonlijke wensen, is het lastig om zelf de prijs te berekenen. Met laminaat of parket is het gemakkelijker om uit te rekenen wat uw kosten zullen zijn. Wilt u meer informatie over de kosten? Bekijk dan onze gietvloer prijs pagina.

Alle nadelen van een gietvloer zijn:

  • Minder dik en stevig dan woonbeton of tegelvloeren
  • Kans op zichtbare strepen op een lichte kleur vloer
  • De prijs verschilt per situatie

Meer informatie over gietvloeren

Voor vragen over onze gietvloeren of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen via 020 333 1265 of info@gietvloer.net.

Contact  offerte aanvragen pijltje