Wilt u een stijlvolle en strakke woning creëren in huis? Dan kan het kiezen voor een gietvloer een oplossing bieden. Gietvloeren zijn de manier om een strakke uitstraling te krijgen van de woning. Een gietvloer gaat overigens erg goed samen met vloerverwarming en voelt zacht aan. Voornamelijk voor woningen met gezinnen is een gietvloer erg geschikt. Doordat de vloeren glad zijn en ontzettend onderhoudsvriendelijk zijn, zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Hieronder leest u meer over de typen gietvloeren en de prijzen.

Een stijlvolle woning creëren met een gietvloer

Een stijlvolle woning creëren met een gietvloer

De verschillende typen gietvloeren

Gietvloeren zijn zowel geschikt voor kantoren als voor woningen. Bij het kiezen van de gietvloeren is het belangrijk om goed te letten op de kwaliteit van het materiaal. Gietvloeren bestaan uit epoxy of polyurethaan. Wanneer de componenten van de gietvloer niet bestaan uit hoogwaardige grondstoffen dan kan dit gevolgen hebben voor de duurzaamheid van de vloer. UV-bestendigheid is ook belangrijk bij vloeren voor particulieren. Dit zorgt ervoor dat de vloer na verloop van tijd niet snel zal verkleuren.

Zeer geschikt voor bedrijfsruimtes

Epoxy gietvloeren zijn geschikt voor technische ruimten, magazijnen of garages. Polyurethaan vloeren zijn daarentegen geschikt voor woningen, musea, kantoren, winkels, scholen of ziekenhuizen.