Een gietvloer staat bekend om het slijtvaste karakter en duurzaamheid. Gietvloeren kunnen dan ook jarenlang meegaan. Het is dan wel belangrijk om op een juiste manier om te gaan met deze prachtige vloer. Daarom komen de volgende praktische tips voor onderhoud en schoonmaak van een gietvloer vast en zeker van pas.

Onderhoud en schoonmaak van een gietvloer

Onderhoud betekent schoonmaken

Groot onderhoud ontbreekt bij gietvloeren, maar dat niet betekent niet dat de vloer niet regelmatig schoongemaakt hoeft te worden. Er wordt dan ook gesproken over een onderhoudsarme vloer. De praktische tips voor het schoonmaken hebben betrekking op het volgende. U kunt het stof en het vuil eenvoudig met de stofzuiger opzuigen en voor het perfecte resultaat de vloer nog even nadweilen met een vochtige doek. Wij raden aan geen agressieve schoonmaakmiddelen aan het water toe te voegen. Uiteraard krijgt u van ons een passend advies en extra tips als u een gietvloer aanschaft.

Neem voorzorgsmaatregelen

Een gietvloer mag dan wel slijtvast zijn, maar dat betekent niet dat de vloer in alle situaties ongeschonden blijft. Het is daarom ook aan te raden de volgende praktische tips voor onderhoud met betrekking tot het voorkomen van slijtage en beschadigingen ter harte te nemen. Plaats onder meubelstukken die regelmatig worden verschoven, zoals eetkamerstoelen beschermende dopjes. Dat voorkomt dat er op en duur krassen in de vloer ontstaan. Verder wordt afgeraden om zware meubelstukken over de gietvloer te verschuiven. Dat kan namelijk tot beschadigingen leiden. Plaats een deurmat bij de deur, zodat eventueel zand onder de schoenen kan worden afgeveegd.

Grondige reiniging

Een gietvloer gaat jaren mee, maar zal na vele jaren toch laten zien dat er op de vloer geleefd is. Het kan zijn dat er vlekjes zijn ontstaan, bijvoorbeeld doordat vloeistof op de grond is blijven liggen of dat er krasjes te zien zijn. Het is dan mogelijk om voor een grondige reiniging van de vloer te kiezen. Indien er kleine of grotere beschadigingen zijn die u wilt laten wegwerken, dan is gietvloer reparatie mogelijk. U kunt ook kiezen voor een volledig nieuwe uitstraling van de gietvloer door een nieuwe laklaag te laten aanbrengen. Uw gietvloer gaat dan weer jarenlang mee en ziet er als nieuw uit.

Bij de aanschaf van een gietvloer wordt u uitgebreid voorgelicht over de beste manier van schoonmaken, onderhoud en reiniging van de vloer. Uiteraard kunt u bij vragen altijd contact opnemen voor meer informatie.