Een gietvloer past erg goed in verschillende woningen en bedrijfspanden. Voor elke situatie is er wel een perfecte gietvloer te vinden. Er zijn dan ook verschillende gietvloeren verkrijgbaar, met elk hun speciale eigenschappen. Afhankelijk van jouw stijl en van het gebruik van de gietvloer kan je hierin een keuze maken. Maar als je eenmaal voor een soort gietvloer gekozen hebt zijn er ook andere verschillende opties waar je voor kunt kiezen. Zodat de gietvloer precies aan jouw smaak en eisen voldoet! Dit zijn de verschillende opties bij gietvloeren:

opties bij gietvloeren

Verschillende soorten gietvloeren

Om te beginnen zijn er verschillende soorten gietvloeren.

  • PU gietvloer: een gietvloer van polyurethaan. Naadloos en UV bestendig.
  • Epoxy gietvloer: een zeer sterke en slijtvaste vloer die ook bestand is tegen chemicaliën.
  • UV gietvloer: deze gietvloer is zeer kleurvast – zonlicht heeft geen invloed op de kleur van de vloer.
  • Beton gietvloer: een stijlvolle vloer met een robuuste uitstraling. 
  • Woonbeton : gemaakt van cement in combinatie met polyurethaan. Een vloer met een uitstraling van beton maar met het comfort van een gietvloer.

Kleuren van gietvloeren

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in erg veel kleuren. Je kunt de gewenste kleur kiezen uit een kleurenkaart. Maar mocht je zo nog geen keuze kunnen maken dan is het ook zeker aan te raden om een moodboard te (laten) maken en om langs te gaan in een showroom. Zo krijg je een veel betere indruk van de kleur. Hou bij het kiezen van de juiste kleur rekening met de rest van de inrichting van de ruimte. Maar bedenk ook dat een gietvloer erg lang meegaat. Verf op de muren of meubels zijn makkelijk te vervangen. Maar om een gietvloer snel te moeten vervangen omdat de kleur niet meer aan je smaak voldoet zou zonde zijn. Wanneer je niet zeker bent van de kleur,  kies dan voor een zo neutraal mogelijke kleur. Tips: een lichte kleur laat de ruimte optisch groter lijken terwijl eventuele beschadigingen minder snel opvallen op een gietvloer met een donkere kleur.

Extra opties design

Qua design zijn er nog meer opties mogelijk. Zo is het voor bedrijven erg leuk om een logo van het bedrijf in de gietvloer te laten aanbrengen. Maar ook kleurpatronen of een combinatie van verschillende kleuren is mogelijk.

Extra opties bij een gietvloer

  • Anti-sliplaag: Een van de populaire extra opties bij een gietvloer is een anti-sliplaag. Deze laag maakt de gietvloer stroever en voorkomt dat iemand snel uitglijdt. Het maakt de vloer daarom ook veiliger.
  • Geluiddempende laag: Een gietvloer is op zichzelf al geluiddempend. Maar bij behoefte aan nog minder geluid is het mogelijk om nog een extra geluiddempende laag aan te laten brengen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een andere optie waar je voor kunt kiezen als je een gietvloer laat aanbrengen. Een gietvloer en vloerverwarming gaan heel goed samen. De gietvloer neemt namelijk snel de warmte van de vloerverwarming op en verspreid deze goed door de ruimte. Vloerverwarming is energiebesparend in vergelijking met andere manieren van verwarming. Vaak kan de vloerverwarming in combinatie met de gietvloer woorden aangebracht.

Bron afbeelding: Pinterest