De gietvloer is geschikt voor toepassing in zowel bedrijfspanden als woonhuizen en we kunnen niet ontkennen dat dit te maken heeft met het gemak waarmee een gietvloer te onderhouden is. Wanneer u een gietvloer op de juiste manier onderhoudt, kan de vloer tot wel 25 jaar mee gaan. Wij geven u een aantal tips voor het onderhouden van uw gietvloer.

Stofvrij maken en vlekken verwijderen

Bij de aanleg van een gietvloer wordt een toplaag aangebracht. Deze toplaag is een soort lak die de vloer beschermt tegen alledaags gebruik. Het is belangrijk om deze toplaag goed te verzorgen en dat doet u al met een aantal simpele handelingen. Maak de gietvloer bijvoorbeeld regelmatig stofvrij met een zachte bezem of de stofzuiger. Voor het verwijderen van lichte vlekken kunt u een dweil met lauw water gebruiken. Zitten er vlekken op de vloer die u niet met alleen water weg krijgt? Gebruik dan een schoonmaakmiddel zonder zeep en beloop de vloer pas weer wanneer deze helemaal is opgedroogd.

De toplaag van uw gietvloer laten vervangen

Hoe goed u de toplaag van uw gietvloer ook verzorgt, deze zal door de jaren heen licht gaan slijten. Hierdoor kan uw vloer er op een bepaald moment niet meer zo mooi uitzien als toen hij werd aangelegd. Dan is het mogelijk om de toplaag te laten vervangen. Informeer hiervoor bij ons naar de mogelijkheden.

Intensieve reiniging

Wilt u eens in de zoveel tijd uw gietvloer intensiever laten reinigen? Dan kunt u gebruikmaken van een boenmachine die de vloer intensief, maar op een zachte manier behandelt. Huur een machine bij een specialistisch bedrijf of neem contact met ons op voor meer informatie.

Jarenlang plezier van uw gietvloer

Zoals u ziet, is er niet veel onderhoud nodig om jarenlang plezier te kunnen hebben van uw gietvloer. Zeker als u de vloer niet beloopt met vieze schoenen, of schoenen met een zwarte zool, en u de vloer niet behandelt met agressieve schoonmaakmiddelen of bezems met harde haren zult u jarenlang van uw gietvloer kunnen genieten.