Onderhoud gietvloeren

Onderhoud gietvloeren

Tips voor onderhoud  aan gietvloeren…

Onderhoud gietvloeren

Onderhoud gietvloeren

Het onderhoud van gietvloeren bestaat voornamelijk uit het schoonmaken van de vloer. Er is geen periodiek onderhoud gietvloeren nodig in de zin van bijwerken, lakken of andere werkzaamheden. Op het moment dat een gietvloer is gelegd volstaat het onderhoud gietvloeren door het schoonmaken van de vloer. De vloer wordt naadloos gelegd en is wat dat betreft op een gebruiksvriendelijke manier schoon te houden met betrekking tot onderhoud gietvloeren. De vloercoating is bovendien vloeistofdicht, zodat vocht en vuil geen kans zien om in naden of randjes bij een plint te kruipen. Dat is een groot voordeel bij het onderhoud gietvloeren.

Gietvloeren schoonmaken

Waar geleefd wordt, is het nodig om schoon te maken en dat geldt ook voor het onderhoud van gietvloeren. Kruimels, vuil en stof kunnen worden opgezogen door simpelweg van een stofzuiger gebruik te maken. Voor een extra fris resultaat kunt u bij onderhoud van gietvloeren dweilen met een vochtige doek. Het is niet noodzakelijk om schoonmaakmiddel te gebruiken bij onderhoud gietvloeren, want het schoonmaken met koud water geeft vaak al een perfect resultaat. Stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om met dit onderhoud van gietvloeren altijd een schone en frisse aanblik te geven.

Onderhoud gietvloeren

Vocht of vet en onderhoud gietvloeren

Het kan op elke gietvloer voorkomen dat er geknoeid wordt. Bijvoorbeeld met vette olijfolie, maar ook met koffie, thee of vruchtensappen. In dat geval wordt voor het onderhoud gietvloeren aangeraden om de vochtplekken natuurlijk direct schoon te maken. Het vocht heeft zelf niet direct invloed op het onderhoud gietvloeren, maar er kan wel een vlek ontstaan als gemorste olijfolie of vruchtensap niet gelijk wordt schoongemaakt. Wacht dus niet een dag met het schoonmaken en onderhoud gietvloeren als er vocht is geknoeid.

Kinderen en onderhoud gietvloeren

Gietvloeren en kinderen zijn een prima combinatie. Het maakt niet uit of er een keer een bord pasta op de grond valt of een beker limonade op de grond verdwijnt. Het is wel belangrijk om de vloer gelijk schoon te maken, zodat vlekken met onderhoud van gietvloeren worden voorkomen. Ook het spelen met speelgoed op de gietvloer kan prima. Er hoeft alleen maar rekening te worden gehouden met zaken die scherpe punten hebben. Voor het verslepen van een kast wordt bijvoorbeeld aangeraden om bij goed onderhoud van gietvloeren viltjes onder de poten te plakken. Uw kind kan rustig rennen, spelen en zelfs met een loopfietsje over de gietvloer crossen. U hoeft bij onderhoud gietvloeren alleen maar op te letten dat er geen scherpe dingen in de vloer worden geprikt. Voorkom bijvoorbeeld dat uw kind met een pen op de grond gaat krassen.

Onderhoud gietvloeren in de toekomst

In de regel hoeft er geen groot onderhoud aan gietvloeren te worden toegepast. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat er na bijvoorbeeld vijf jaar of langer eens behoefte bestaat aan een andere kleur vloer. Gezinnen met kinderen en huisdieren die een witte gietvloer hebben, kunnen uiteraard door de belasting eerder toe zijn aan groot onderhoud van gietvloeren met een nieuwe topcoating. Dat is logisch want in een dergelijk huishouden wordt een gietvloer doorgaans zwaarder belast dan in een huishouden van een seniorenechtpaar en bij het minder zorgvuldig omgaan met een gietvloer kan eveneens eerder een nieuw topcoating bij onderhoud gietvloeren nodig zijn om weer een perfect resultaat te creëren.