Kleurrijke gietvloeren

Een gietvloer wordt vaak geassocieerd met een betonlook; een vloer in een grijstint met soms een uitschieter naar wit. Maar wist u dat u een gietvloer kunt kiezen in vrijwel iedere kleur die u wilt?

Kies een kleur die u over 20 jaar nog steeds mooi vindt

Voor de inrichting van uw interieur een moodboard maken is altijd handig, maar dit is zeker het geval wanneer u ervoor kiest een kleurrijke gietvloer aan te laten leggen. De kleur voor een gietvloer is namelijk behoorlijk definitief. Een gietvloer gaat minimaal 20 jaar mee en is minder makkelijk te vervangen dan een kleur op de wand. Denk van tevoren dan ook goed na of u een kleur nu mooi vindt, maar over 20 jaar nog steeds. Zorg daarnaast voor een duidelijk beeld van uw totale interieur, waar de gekleurde gietvloer volledig in kan worden geïntegreerd.

Een lichte kleur laat een ruimte groter lijken

Ondanks dat gietvloeren in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar zijn, worden kleurrijke gietvloeren voornamelijk toegepast in bedrijfspanden. Particulieren kiezen voor hun woonhuis vaak toch voor een neutrale tint. Grijs-, wit- en bruintinten passen allereerst goed bij vrijwel iedere inrichting, maar bovendien laat een lichte kleur een ruimte optisch groter lijken. Bovendien zijn beschadigingen of krassen die op den duur in de vloer kunnen ontstaan minder goed zichtbaar.

Kom de kleuren bekijken in onze showroom

Wanneer u voor een gekleurde gietvloer gaat, raden we u aan de vloer van tevoren in onze showroom te komen bekijken. Hier kunnen we u adviseren over de mogelijkheden en kunt u de kleur bovendien in het echt bekijken. Om u alvast op weg te helpen bij de keuze voor een kleurrijke gietvloeren hebben we hieronder wat inspiratie voor u verzameld. Welke kleur gietvloer kiest u?

Gaat u voor groen?

Kleurrijke gietvloeren

Blauw?

Kleurrijke gietvloeren

Rood?

Kleurrijke gietvloeren

Of toch voor geel?

Kleurrijke gietvloeren