Recht doen aan de architectonische identiteit

In het hart van Haarlem is een kerk omgebouwd tot diverse appartementen. Zoveel mogelijk details van de originele architectuur zijn behouden. Zo zien we op de foto dat er moderne kozijnen in zijn gezet, terwijl de externe lichtbogen hetzelfde zijn gebleven. Aan de binnenkant van de ruimtes zien we het authentieke metselwerk in de zachte tinten koraalrood en okergeel. We hebben met enthousiasme dit prachtige project mogen realiseren.

Gietvloer.net heeft zowel naar onze wensen geluisterd, maar ook naar die van de architect. Daarmee is gekeken naar het grotere geheel, zodat alles uiteindelijk mooi samen is gekomen.

De voorbereiding van het legwerk

Onze klant had zowel contact met ons als een concurrent opgenomen. Onze duidelijke communicatie zorgde ervoor dat wij het project met beide handen aan konden nemen. We zijn om de tafel gaan zitten en hebben een goed gevoel gekregen van de wensen die bij de klant speelden. We hebben ruim de tijd genomen voor het eerste gesprek, omdat we uit ervaring hierdoor veel beter op één lijn kunnen komen met de visie van de klant.

“Ga voor een lichte kleur,” adviseerde de architect

De architect die aangesloten was bij de realisatie van de appartementen had als advies meegegeven om voor een lichte vloer te kiezen. Dit zou het pand het best tot zijn recht laten komen en trekt ook niet de aandacht weg van de prachtige details van de kerk. Er was nog enige twijfel tussen de Design Betonvloer ECO en de PU gietvloer. Uiteindelijk is de laatste vloer gekozen vanwege de rustige uitstraling en het uitzonderlijke contrast met de bakstenen bogen.

Nieuwe PU gietvloer in één week

Als eerst kwam onze technisch specialist langs op de locatie. Daar bleek dat de ingefreesde vloerverwarming nog afgewerkt moest worden, voordat wij aan de slag konden gaan. Omdat de aannemer het niet conform onze eisen aandurfde, zijn we direct bijgesprongen en hebben we de vloerverwarming dichtgesmeerd. Na deze last minute oplossing konden we verder! We hebben de vloer er uiteindelijk in een week ingezet.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Benieuwd welke gietvloer bij uw woning of bedrijf past? We gaan graag met u om de tafel zitten. Door de tijd te nemen voor het gesprek, weten we eigenlijk altijd wat onze klanten willen en hoe we die wensen in vervulling kunnen laten gaan. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.