Betonlook gietvloer in een penthouse

Het voormalig Rabobankgebouw in Boskoop is getransformeerd tot Florida Boskoop, een luxe apparte-mentencomplex. Op de bovenste verdieping van het complex zijn enkele schitterende penthouses te vinden. In een van deze penthouses hebben bij een PU Gietvloer Green Line aangebracht. Het penthouse heeft veel hoge ramen, witte muren en een statige uitstraling. De lichtgrijze gietvloer in betonlook uitvoering draagt bij aan het frisse en rustige interieur.

Een betonlook gietvloer in een penthouse

De bewoners van het penthouse hebben gekozen voor een PU Gietvloer Green Line in de betonlook kleur Krijt. Een lichtgrijze, bijna witte tint die klassiek en neutraal is. Elke gietvloer wordt met de hand aange-bracht. Dit ziet u dan ook terug in lichte tekeningen in de gietvloer. Elke gietvloer is daarom uniek! De bet-onlook gietvloer is hier gecombineerd met grijze lage plinten die qua kleur overeenkomen met de gietvloer.

Een luxe penthouse

Het luxe penthouse heeft een oppervlakte van 190 vierkante meter. De bewoners hebben op 161 vierkante meter de PU Gietvloer Green Line laten aanleggen. Het penthouse heeft een vierkante vorm en erg hoge plafonds, die soms wel 4 meter hoog zijn. Het is een prachtige luxe woning. De bewoners stappen direct vanuit een eigen privé lift hun woning in en vanuit de woonkamer is er een geweldig uitzicht over Boskoop. Het penthouse heeft een ruime woonkamer met een grote woonkeuken, drie slaapkamer, een badkamer, een tweede toilet en een hobby of werkkamer.

Doordat we bij het mix proces aanwezig mochten zijn is de vloer exact geworden zoals we in ons hoofd hadden. We zijn er erg blij mee!

Het aanbrengen van een gietvloer

Het aanbrengen van een gietvloer wordt door onze ervaren specialisten uitgevoerd. Een gietvloer wordt nog altijd om ambachtelijke wijze met de hand aangebracht. Dit draagt bij aan het unieke karakter van de gietvloer. Een gietvloer wordt in verschillende fases aangebracht.

Fase 1.Als eerste wordt de ondergrond voorbereid. Dit is een belangrijk onderdeel van het pro-ces, want als de ondergrond niet in perfecte staat is, is dit te zien in het uiteindelijke resulaat. De onder-grond wordt gecontroleerd en zal worden bewerkt als deze nog niet aan alle eisen voldoet. Zodra de ondergrond volledig schoon, vetvrij, droog en glad is kan aan de volgende stap worden begonnen.

Fase 2.Dan wordt de eerste laag, de primerlaag, aangebracht. De primerlaag verstevigd de vloer.

Fase 3. Zodra de primerlaag gedroogd is wordt de tweede laag, de schraplaag, aangebracht. De schraplaag maakt de vloer taai en elastisch. Hierdoor is de gietvloer comfortabel en sterk.

Fase 4. Na ongeveer 18 uur drogen is de schraplaag opgedroogd en is het tijd voor de gietvloer zelf. Deze laag is dan ook het belangrijkst voor de uiteindelijke uitstraling van de vloer. Het is daarom mo-gelijk om hierbij aanwezig te zijn. Zo kan u er zeker van zijn dat het resultaat precies aan uw wensen vol-doet.

Fase 5. Wanneer de gietvloer volledig is opgedroogd kan de laatste laag worden aangebracht. De “finishing touch”. De gietvloer wordt afgewerkt met een topcoatlaag die een zijdematte afwerking heeft en de gietvloer beschermd tegen beschadigingen.

Een gietvloer in uw woning?

Heeft u interesse in een gietvloer? Of wilt u graag meer weten over de diverse opties? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom. Graag tot ziens!