Eigen huis en eigen gietvloer samenstellen in Plantage Buyten

Plantage Buyten gietvloer

Het bijzondere aan het nieuwbouwproject Plantage Buyten is dat de bewoners de gelegenheid hebben gekregen het eigen huis samen te stellen. Wat met het eigen huis kan, is natuurlijk ook mogelijk ten aanzien van het zelf samenstellen van het interieur. Of nog meer specifiek met het samenstellen van een eigen gietvloer. Wat dat betreft zijn er namelijk enorm veel keuzemogelijkheden beschikbaar. Om wat meer inzicht te geven in deze mogelijkheden worden er hier een aantal besproken en advies gegeven om tot de samenstelling van de perfecte gietvloer te komen. Lees hier meer over een een eigen gietvloer samenstellen:

Een eigen gietvloer samenstellen

gietvloer type

Gietvloer wordt zowel voor een specifieke benaming voor kunstharsvloeren gebruikt als dat er sprake is van een algemene benaming. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan woonbeton of designbeton. De wijze van aanbrengen verschilt en er wordt specifiek van gietvloeren gesproken als het materiaal gegoten wordt aangebracht. Het type gietvloer dat u kiest, bepaalt tezamen met de kleur de sfeer, stijl en uitstraling in het interieur. Woonbeton is bijvoorbeeld wat natuurlijker ogend dan een gietvloer die weer een strakke en hypermoderne uitstraling met zich meebrengt. Het is goed om u te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden, zodat u de ideale gietvloer kiest.

Plantage Buyten gietvloer

Kies de perfecte kleur

De perfecte kleur kiezen lijkt gemakkelijk, maar het is zeker aan te raden om met meerdere aspecten rekening te houden. Een vloer is doorgaans opvallend aanwezig en de meubels en kleuren in het interieur dienen daar uiteraard bij te passen. Het is een optie voor een opvallende kleur te kiezen als daar uw voorkeur naar uitgaat. Of voor een meer neutrale kleuruitvoering, zodat daar alle soorten kleuren en meubels bijpassen. Een kleurenkaart geeft inzicht in de beschikbare kleuren, maar het is eveneens mogelijk om een kleur naar wens te laten realiseren.

Effect in het vloeroppervlak of niet?

Er zijn gietvloeren, waarbij het vloeroppervlak een effect heeft in de zin van oppervlaktestructuur. Bijvoorbeeld bij woonbeton of bij een gietvloer die in een betonlook wordt aangebracht. Het hangt van uw persoonlijke voorkeur af of u hiervoor kiest. Het zorgt in elk geval wel voor een levendig en natuurlijk effect in huis.

Plantage Buyten gietvloer