Als u zich al heeft verdiept in de eigenschappen van de gietvloer weet u dat de vloer met name bekend staat om zijn strakke, tijdloze afwerking. De gietvloer is verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor u de vloer volledig kunt afstemmen op uw persoonlijke interieurwensen. Maar de gietvloer heeft ook veel praktische voordelen, en juist die voordelen maken de gietvloer zo geschikt voor in de keuken.

Onderhoud staat bovenaan uw prioriteitenlijstje

Bij de keuze voor een vloer in de keuken is het onderhoud toch wel het belangrijkste aspect. In de keuken wordt geknoeid; niet alleen met water, maar ook met etensresten of andere hardnekkige producten. En u wilt niet dat uw vloer hier onder lijdt. Bij de gietvloer is dit niet het geval, mits u de vloer uiteraard op de juiste manier behandelt.

Eenvoudig schoon te maken

Een gietvloer wordt naadloos gelegd, zonder enige naden of kieren. Hierdoor ontstaat een strak, egaal oppervlak dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Door de beschermende primer die in de laatste stap van het aanlegproces wordt aangebracht, wordt de vloer bovendien beschermd tegen dagelijks gebruik. Uiteraard is het belangrijk om hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld etenswaren zo snel mogelijk met een vochtige doek weg te poetsen.

Geen groot onderhoud nodig

Wanneer het gaat om onderhoud is een gietvloer niet veeleisend. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om jarenlang van uw gietvloer te kunnen genieten. Uiteraard zal de vloer op den duur slijten onder invloed van dagelijks gebruik. Het is dan ook mogelijk op een gegeven moment de toplaag te vervangen, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Hoge mate van wooncomfort

Een tweede aspect is de elasticiteit van de gietvloer. Een gietvloer voelt comfortabel en relatief zacht, zelfs wanneer u de vloer beloopt met blote voeten. De elastische eigenschappen werken bovendien geluiddempend, zodat de geluidsoverlast in uw woning wordt beperkt tot een minimum. Tot slot kunt u een gietvloer combineren met vloerverwarming voor extra wooncomfort.

Neem contact op voor een gietvloer in uw keuken

Bent u overtuigd van de kwaliteiten van de gietvloer en de praktische voordelen van de vloer in uw keuken? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag over de vervolgstappen die u kunt ondernemen om een gietvloer in uw woning aan te laten leggen.